2013 m. valstybinio geografijos brandos egzamino užduotis

GEO egzaminas2013 metų geografijos valstybinį brandos egzaminą laikė 4159 kandidatai (daugiau kaip pusė jų geografiją mokėsi bendruoju kursu). Šį egzaminą išlaikė 96,71 procentas kandidatų. Geografijos VBE 100 balų gavo trys kandidatai.

Siūlome susipažinti su šio egzamino užduotimis, kurias, kaip ir daugelio ankstesnių metų, ir ateityje rasite šiame puslapyje. .

2013 m. Geografijos valstybinio egzamino užduotis

Egzamino testas artimiausiais mėnesiais interaktyvia forma bus paskelbtas svetainėje adresu http://www.manogaublys.lt/testas,l.lt

Esate mokiniai, mokytojai, dėstytojai ar šiaip geografijos mylėtojai ir turite nuomonę apie egzamino užduotis – drąsiai komentuokite. Ši informacija reikalinga visai geografų bendruomenei, nes tik pasikeitimas nuomonėmis, objektyvus užduočių vertinimas gali skatinti tobulėjimą.

Rugpjūčio mėnesio pabaigoje šioje svetainėje bus paskelbta LGMA prezidento nedidelės apimties Geografijos VBE išorinio ir nepriklausomo vertinimo analizė.

Share This Post
3 komentarai
  1. Būtų įdomu pamatyti vertinimo instrukciją, nes ryškiai per daug taškų numušė vertintojai. Bet žinoma jūs negalite jos viešinti 😀

    • LGMA neturi vertinimo instrukcijos. Ji, mūsų žiniomis, yra slaptas dokumentas ir yra neviešinama. Mes taip pat laikomės nuomonės, kad vertinimo instrukcijos, dėl kurios susitarė visi vertintojai, nereikėtų slėpti nuo mokytojų ir mokinių. Tai visiškai nesiderina su demokratijos principais.

  2. Ir šiaip nelabai buvo suprantama užduotis su Didžiuoju vandenskyros kalnagūbriu, gal tik aš, bet, nors, ir laimėjęs geografijos olimpiadoje prizinę vietą, sunkiai supratau apie tuos kritulių pokyčius 🙂 Gan neaiškūs 6 ir 18 testo klausimai. Taip pat ir Vakarų vėjų srovės žymėjimas buvo neaiškus – kaip žymėti ir kokį žymėjimą vertintojai užskaitė, ar užteko tik pažymėti apytikslę kryptį, ar reikėjo labai tiksliai pažymėti. 32.6 apie būdingą vandens savybę dar ir dabar nelabai suprantu, koks turėtų būti atsakymas (pats rašiau, kad teka šaltosios srovės).

Rašyti komentarą