Kuršėnuose įvyko geografijos olimpiada – „Atėjau. Pamačiau. Sužinojau”.

Atejau pamaciau nugalejauAtėjau. Pamačiau. Sužinojau. Tokiu principu vadovaujantis balandžio 9 dieną Šiaulių rajono Kuršėnų Pavenčių mokykloje įvyko jau ketvirtoji, tradicine tapusi, rajono mokyklų komandinė geografijos olimpiada. Pirmosios olimpiados tema buvo Lietuva, antrosios – Europa, trečiosios – visi žemynai, o ketvirtosios – Žemės sferos.

Tikiuosi, senovės graikai nesupyks, kad jų olimpinį šūkį mažumėlę pakeitėme, nes pagrindinis renginio tikslas – turimų žinių pasitikrinimas bei naujų įgijimas.

Olimpiadoje dalyvavo 8-10 klasių mokinių komandos iš Šakynos, Drąsučių, St. Anglickio, Pavenčių mokyklų bei Meškuičių ir L Ivinskio gimnazijų. Subūrėme ir mokytojų komandą, kuri ir tapo neoficialia olimpiados nugalėtoja. O oficialūs rezultatai nėra tokie reikšmingi, nes visi puikiai praleidome laiką, pabendravome, sužinojome tai, ko nežinojome ir sutarėme vėl susitikti kitais metais.

.

Žemės sferos_olimpiados_užduotys_ATSISIUNTIMUI

Šiaulių rajono Kuršėnų Pavenčių mokyklos geografijos mokytoja metodininkė

Estera Matulevičienė

Share This Post
2 komentarai
  1. Ačiū už galimybę pamatyti olimpiados užduotis.

  2. Puikus renginys mokiniams – jaunimas ir daug sužino, ir daug žinių pritaiko atsakinėdami, konkuruodami su kitomis komandomis. Komandinė geografijos olimpiada Šiaulių rajone labai populiari. Manau, Šiaulių rajono geografijos mokytojai pirmieji pradėjo ruošti tokio tipo olimpiadas Lietuvoje, pirmoji įvyko 2011 metais.
    Ačiū organizatoriams – Šiaulių rajono Kuršėnų Pavenčių mokyklai ir mokytojai Esterai Matulevičienei!

Rašyti komentarą