„Facebook“ vadovas atskleidė, kaip per 10 metų užkariaus pasaulį

Facebook_logoŠiuo metu „Facebook“ naudotojų yra daugiau nei gyventojų Kinijoje, tačiau socialinio tinklo valdžia turi dar didesnių planų. Jie nori visko. Tiksliau, visų – mūsų.

„Facebook“ vadovas atskleidė, kaip per 10 metų užkariaus pasaulį 
©www.gettyimages.co.uk

Kompanijos vadovas Markas Zuckerbergas investuotojams pateikė trejų, penkerių ir dešimties metų planus, kuriuose numatoma, kaip „Facebook“ užkariaus visą pasaulį.

Trejų metų tikslai. Artimiausiais metais „Facebook“ ir toliau daugiausiai dėmesio skirs plėtrai bei augimui, esamų vartotojų poreikių tenkinimui. Taip pat kompanija žada toliau investuoti į paslaugas, pirkti, jų nuomone, didelį potencialą turinčias kompanijas.

Dėmesio sulauks ir reklamų pirkėjai: numatoma tobulinti technologijas, kad vartotojai matytų tik jiems aktualias, kokybiškas reklamas, o tai leis pagerinti reklamų efektyvumą.

Per artimiausius penkerius metus „Facebook“ tikisi, kad jai priklausančios paslaugos, tokios kaip „Instagram“, „Messenger“, „WhatsApp“ ir „Search“, visos turės daugiau nei po milijardą naudotojų. Ypač didelis dėmesys skiriamas susirašinėjimo paslaugoms.

Pradžia jau padaryta: pastaraisiais mėnesiais išmaniųjų telefonų savininkams teko atsisiųsti „Messenger“ aplikaciją, mat pati „Facebook“ programėlė nebeleidžia susirašinėti su draugais. „Mes tikime, kad šie pokyčiai leis mums pasiūlyti geresnį ir greitesnį būdą bendrauti mobiliaisiais įrenginiais, o mūsų duomenys rodo, kad „Messenger“ naudotojai į žinutes atsako vidutiniškai 20 proc. greičiau“, – pastebėjo M.Zuckerbergas.

Jis taip pat nurodė, kad ateityje „Facebook“ taps įvairiose sistemose veikiančia platforma, kuri leis kurti aplikacijas, plėsti naudotojų ratą ir auginti pajamas.

Ir pagaliau – dešimtmečio planas. „Ateinančius 10 metų mūsų dėmesys bus sutelktas į fundamentalius pokyčius pasaulyje, kurių reikia, kad pasiektume savo misiją – sujungti visą pasaulį, suprasti pasaulį, kuriame vyksta milžiniški dirbtinio intelekto šuoliai, bei sukurti sekančios kartos platformas“, – aiškino „Facebook“ vadovas.

Jis teigė dedantis dideles viltis į virtualios realybės įrenginius gaminančią kompaniją „Oculus“: „Tai yra mūsų ilgalaikis statymas kompiuterijos srityje. Kas 10–15 metų iškyla nauja, svarbi technologijų platforma ir mes manome, kad ateityje didelę įtaką turės virtuali bei papildytoji realybė.“

M.Zuckerbergas paminėjo ir organizacijos „Internet.org“ pastangas suteikti prieigą prie interneto trečiųjų šalių gyventojams.

„Tai – tik keletas iš daugybės galimybių, esančių priešakyje. Mūsų pastangų tikrieji rezultatai pasimatys gerokai vėliau, tačiau mes toliau ruošimės ateičiai ir agresyviai investuosime, siekdami sujungti visus (pasaulio gyventojus), suprasti pasaulį ir sukurti sekančios kartos platformas“, – teigė jis.

Šaltinis: Lrytas.lt

Share This Post

Rašyti komentarą