Geografijos žinių konkursas Šiauliuose

SAM_0811Balandžio 21 dieną Šiaulių Salduvės progimnazijoje įvyko, tradicija tapęs, 6-8 klasių mokinių geografijos žinių konkursas, skirtas žymiai Lietuvos pedagogei, kraštotyrininkei, geografijos mokytojai Genovaitei Dindienei atminti.

Pagrindiniai konkurso tikslai – skatinti mokinius domėtis geografijos mokslu ir ugdyti meilę gimtajam kraštui, mus supančiai aplinkai bei gamtai.

Konkurse dalyvavo devynių mokyklų, geografijos mokslu besidominčių, mokinių komandos: Šiaulių Salduvės progimnazijos ir Šiaulių Rėkyvos progimnazijos (mokytojas Artūras Gedminas), Šiaulių Gytarių progimnazijos (mokytoja Dalė Lapatinskaitė), Šiaulių „Romuvos“ progimnazijos (mokytoja Zita Rimkevičienė), Šiaulių „Juventos“ progimnazijos (mokytoja Laima Zonienė), Šiaulių Ragainės progimnazijos (mokytoja Akvilina Avlašenkienė), Šiaulių Jovaro progimnazijos (mokytojos Indrė Staliorevičienė, Aušra Mendelienė), Šiaulių Vinco Kudirkos progimnazijos (mokytoja Indrė Staliorevičienė), Šiaulių „Santarvės“ vidurinės mokyklos (mokytoja Galina Griazeva).

SAM_0801

SAM_0819

SAM_0822

Konkurso metu buvo pateikti įvairaus sudėtingumo ir formų geografijos klausimai globaliame (Pasaulio), regioniniame (Europos) ir lokaliniame (Lietuvos ir Šiaulių miesto) lygmenyse, kuriuos parengė geografijos mokytojai, LGMA nariai – Artūras Gedminas ir Indrė Staliorevičienė.

Šio konkurso metu mokiniams buvo suteikta galimybė ne tik pasitikrinti ir įsivertinti geografijos žinias, bet ir praplėsti geografinį akiratį, ugdyti pagarbą gimtajam kraštui, aplinkai ir žmonėms.

Geografijos žinių konkurso, skirto Genovaitei Dindienei atminti, nugalėtojais tapo:

Pirma vieta. Šiaulių „Juventos“ progimnazijos komanda (mokytoja Laima Zonienė)

Antra vieta. Šiaulių Jovaro progimnazijos komanda (mokytojos Indrė Staliorevičienė ir Aušra Mendelienė)

Trečia vieta. Šiaulių „Romuvos“ progimnazijos komanda (mokytoja Zita Rimkevičienė)

Mokyklų mokinių komandos apdovanotos diplomais, padėkos raštais ir prizais.


Indrė Staliorevičienė,

Šiaulių miesto geografijos mokytojų asociacijos pirmininkė

Share This Post

Rašyti komentarą