Meka virsta Las Vegasu? Šventajame musulmonų mieste statomas didžiausias planetos viešbutis

meccaMeka – šventasis musulmonų miestas, milijonus turistų traukiantis jau daugelį šimtmečių. Tačiau panašu, kad 2017-aisiais Meka gali virsti Las Vegasu. Mat šiame Saudo Arabijos mieste statomas didžiausias planetoje viešbutis.

Mekoje iškils štai toks 45 aukštų Abraj Kudai viešbutis

Jo vertė – 2,3 mlrd. svarų. Ir tai veikiau ne 5 žvaigždučių viešbutis, o ištisas 5 žvaigždučių miestas. Kažkuo primenantis Disnėjaus parkų bokštus. 0,6 km aukščio milžinas iškils lyg moderni tvirtovė, iš kurios į naktinį dangų liesis lazerių spinduliai. Aplink masyvią didžiulio pastato karūną bus įrengtos keturios sraigtasparnių aikštelės. Gigantą planuojama atidaryti jau 2017-aisiais. Jame bus 10 tūkst. kambarių, 70 restoranų, prekybos centras, autobusų stotis, pokylių salė. Beje, penki pastato aukštai bus skirti Saudo Arabijos karališkajai šeimai.

Megapastatas iškils už poros kilometrų į pietus nuo Didžiosios mečetės Manafijos rajone. Statybas finansuoja Saudo Arabijos finansų ministerija. Nors Saudo Arabijos valdovai projektą aiškiai palaiko, šalies istorinio paveldo sergėtojai tokiu projektu nesidžiaugia.

“Miestas virsta kažkokiu Meka-hatanu, – piktinasi organizacijos “Islamic Heritage Research Foundation” direktorius Irfanas Al-Alawis. – Naujai statomų viešbučių bumas naikina vietovės šventumo aurą. Tai – paskutinės Mekos dienos. Piligriminė kelionė į Meką virs ne dvasine kelione, o elementariu apsilankymu Las Vegase, ko daugelis piligrimų tiesiog negalėtų sau leisti.”

Abraj Kudai viešbutyje bus apie 10 tūkst. kambarių

Meka kasmet per Hadžo apeigas sulaukiama apie 2 mln. piligrimų, tačiau dabar jas trikdo maždaug 20 mln. turistų srautas. Jie kasmet mieste palieka apie 9 mlrd. JAV dolerių. Tiesa, jau dabar Didžiąją mečetę jau dabar nustelbia milžiniškas laikrodžio Abraj al-Bait bokštas. Jame irgi veikia prabangus viešbutis, kuriame kai kurie apartamentai (su vaizdu į Kaabos šventyklą ir akmenį) vienai nakčiai kainuoja ir 4 tūkst. svarų. Istorinis pastatas, kuriame gyveno pirmoji pranašo Mahometo žmona, buvo sulygintas su žeme – jo vietoje iškilo viešos pirtys. Dar vienas istorinis pastatas virtęs Hilton viešbučiu.

Milžiniškas laikrodžio Abraj al-Bait bokštas
Šaltinis: technologijos.lt
Share This Post

Rašyti komentarą