Šalia Latvijos sienos, Mažeikių rajone, iškils vėjo jėgainių parkas

DSC_0083Projektą įgyvendinanti UAB „Pamario jėgainių energija“ planuoja, kad Mažeikių rajone esančiose Kabaldikų ir Buknaičių vietovėse iki  metų pabaigos iškils 19 naujų vėjo elektrinių, kurios bus vienos iš aukščiausių, iki šiol pastatytų šalyje. .

Per metus planuojama pastatyti 19 vėjo elektrinių, kurios bus ne tik vienos aukščiausių Lietuvoje, bet ir pirmosios tokio tipo elektrinės šalyje. Šios vėjo elektrinės pritaikytos vietovėms, kuriose vyrauja ne tokie stiprūs, kaip pajūrio regione, vėjai ir veikia net iki 20 procentų efektyviau nei iki šiol statytos elektrinės. Vėjo elektrinių parke bus pastatyta 19 vėjo elektrinių po 2,4 megavatų (MW) galios, kiekvienos aukštis sieks 120 metrų, sparnuotės skersmuo – 117 metrų, o bendra instaliuota galia – 45 MW. Projektui 52,6 milijono eurų vertės finansavimą suteikė bankas „Swedbank“. Nors pagal šiuo metu numatytas kvotas tai yra vienas paskutiniųjų statomų vėjo jėgainių parkų, tačiau jis puikiai parodo, kad ir investuotojai, ir bankas šią sritį vertina kaip patrauklią“.

Daugiau skaitykite: http://lzinios.lt/…/salia-latvijos-sienos-iskils-vej…/190848

2015 metų sausį-birželį Lietuvos vėjo jėgainėse pagaminta elektros energija sudarė beveik penktadalį (19 proc.) visos šalyje pagamintos elektros. Vėjas išliko daugiausia savos elektros energijos generuojančiu šaltiniu Lietuvoje.

Daugiau skaitykite: http://lzinios.lt/…/vejo-jegaines-pagamino-daugiausi…/205308

© Lietuvos žinios

Parengė Rima Skrodenytė

Nuotraukos autorės

.

Share This Post

Rašyti komentarą