Langą atveria virtuali GIS mokykla

Geografinių informacinių sistemų (GIS) lyderė Baltijos šalyse kompanija „Hnit-Baltic“ ir Lietuvos geografijos mokytojų asociacija (LGMA) kviečia į virtualią GIS mokyklą.

Informacinės technologijos jau seniai tapo neatsiejama kasdienio gyvenimo dalimi. Tad norisi, kad ir mokykloje jos padėtų labiau įsitraukti, plačiau pažvelgti į supantį pasaulį, atrasti netikėtų ryšių, tarpdisciplininių sąsajų, pavyzdžiui, tarp geografijos ir istorijos, biologijos, ekonomikos ar informatikos pamokų. Tokių siekių vedini ir sukūrėme „GIS mokykla“ svetainę. Ji visų pirma skirta mokykloms – mokiniams ir mokytojams. Čia jie galės rasti užduočių ir pamokų pavyzdžių, GIS pradžiamokslį ir išsamesnę mokomąją medžiagą, o norintys žengti toliau  – ir įvairiausių žemėlapių kūrimui skirtų duomenų bei nuorodų. Savo sukurtais žemėlapiais moksleiviai galės pasidalinti dalyvaudami interaktyvių žemėlapių kūrimo konkurse.

Ši iniciatyva turi ir dar vieną svarbų tikslą – sujungti mokyklas, mokinius bei mokytojus ir tuos žmones, kurie gerai išmano GIS technologijas. Tam skirta geomentorių programa ir „Geomentorių žemėlapis“. Čia gali registruotis mokytojai, norintys atrasti ir išmokti naudotis GIS, ir GIS specialistai, kurie gali pasidalinti savo žiniomis tiek su pedagogais, tiek su jaunąja karta, supažindinti su savo darbais, padėti perprasti technologijas, susikurti savo pirmąjį žemėlapį. Tikimės, kad „GIS mokykloje“ kiekvienas ras patarimų apie interaktyvių žemėlapių kūrimą.

„GIS mokykla“ buvo pristatyta Lietuvos Esri vartotojų konferencijoje, kurioje dalyvavo daugiau nei 600 GIS profesionalų, ir iš karto sulaukė pirmųjų norinčių tapti geomentoriais.

.

Seminarai geografijos mokytojams

Mokytojus, mokytojų bendruomenes LGMA edukacinis centras kviečia registruotis į kvalifikacinius seminarus, kurių metu pramoksite GIS naudojimo  technologijų, gausite daug praktinių patarimų. Seminarai numatomi 2016 metais.

.

Apie UAB „Hnit-Baltic”

Pradėjusi veiklą 1993 m. UAB „Hnit-Baltic“ tapo GIS sistemų lydere Baltijos šalyse. Bendrovė diegia GIS sprendimus, pritaikytus įvairiems verslo ir valstybės sektoriams (aplinkosaugos, savivaldos, inžinerijos, nekilnojamojo turto, transporto, prekybos ir kt.), ir įgyvendina visuomeninius GIS projektus ( „Maps.lt“, „Pranešk apie skriaudžiamą gamtą“, „Gripo žemėlapiai“ ir kt.). Įmonė yra įgaliotoji „Esri Inc.“ (JAV) kompanijos atstovė.

„Hnit-Baltic“ paslaugomis naudojasi daugiau kaip 500 Lietuvos ir užsienio organizacijų. Per dukterines  įmones „Envirotech“ (Latvijoje) ir „AlphaGIS“ (Estijoje) įmonė plėtoja veiklą Baltijos šalyse, o per  UAB „Cellular Expert“  – vykdo IT sprendimų,  skirtų telekomunikacijų ir gynybos sektoriui pardavimus visame pasaulyje. 2014 metais konsoliduotos pajamos iš veiklos sudarė 7,5 mln. Eur.

www.hnit-baltic.lt, www.cellular-expert.com, www.maps.lt

.

Apie LGMA

Lietuvos geografijos mokytojų asociacija (LGMA) yra nevyriausybinė organizacija. Ji įsikūrė 1994 metais ir yra viena seniausių mokyklinių dalykų asociacijų Lietuvoje. Per visą veiklos laikotarpį į LGMA įstojo apie 800 mokytojų. Kasmet narystę pasitvirtina apie 500 mokytojų.

www.project.weblab.lt

gis mokykla f2

Share This Post

Rašyti komentarą