Metodinės priemonės į pagalbą mokytojui ir mokiniui

Geografines_padeties_metodika1Leidykla DIDAKTA išleido dvi metodines priemones, padėsiančias mokyti ir mokytis tokių svarbių temų kaip: „Geografinė padėtis” ir „Klimato juostos bei Geografinės zonos”.

Geografijos bendrojo ugdymo programa, Valstybinio geografijos brandos egzamino, olimpiadų ir konkursų užduotys gana dažnai reikalauja apibūdinti gamtinę, ekonominę ar politinę geografinę padėtį. Deja, geografų bendruomenė neturi bendro sutarimo, kaip norminio standarto, kas turima omeny sakant „Geografinė padėtis”, dėl ko neretai iškyla nesusipratimų ar net nepagrįstų mokinių įgūdžių vertinimų. Siekiant suteikti aiškumo ir sistemiškumo, leidykla DIDAKTA siūlo mokytojams A4 formato dvipusę metodinę priemonę, kuri galėtų prisidėti prie veiksmingo šių įgūdžio ugdymo. Toks priemonių komplektas padės mokytojams pradedant geografinės padėties mokymą 6 klasėje bei kartojant vyresnėse klasėse.

Geografines_padeties_metodika1 Geografines_padeties_metodika2

Mokant tokių bendrųjų dėsningumų temų kaip „Klimato juostos” ir „Geografinės zonos”, mokiniams neretai sunku susieti klimato ir gamtinės aplinkos sąryšį. Kadangi ši tematika labai dažnai kartojasi egzaminuose, olimpiadose ir konkursuose, į pagalbą mokytojui ir mokiniui leidykla DIDAKTA išleido A4 formato dvipusę vaizdinę–metodinę priemonę „Klimato juostos ir Geografinės zonos”. Turint klasėje šių priemonių komplektą, klimato juostų ir geografinių zonų mokymą galima kartoti įvairiose klasėse.

Klimato_juostos_ir_geografines_zonos1 Klimato_juostos_ir_geografines_zonos1

Leidyklos DIDAKTA informacija

Share This Post
3 komentarai
  1. Ačiū už puikią mokymo priemonę.

    Jonas

  2. Kur galima nusipirkti tą mokymo priemonę?Knygynuose nėra.

Rašyti komentarą