Knyga geografams ir ne tik: „Peru spalvos”

Peru_spalvos_3DVasario mėnesį išleista autorių geografo Ryto Šalnos ir žurnalistės Kristinos Stalnionytės knyga apie unikalią Andų kalnų šalį – Peru. Tai pirmoji tokio pabūdžio išsami mokslo populiarinimo knyga lietuvių kalba apie konkrečią Lotynų Amerikos valstybę. 

Knygoje išsamiai ir patraukliai pateikiama geografinė, istorinė, kultūrinė informacija. Geografijos mokytojams ši knyga atvers išsamesnį langą į Andų kalnus, Titikakos ežerą, Amazonės džiungles, pakrančių dykumas, kalnų gyventojus ir jų ūkį, ankstesnių civilizacijų palikimą, čiabuvių tradicijas, dabartinių miestų problemas, garsiausius lankytinus paminklus ir kt. „Peru spalvos” ne tik išplės bet kurio skaitytojo akiratį, bet ir bus naudinga geografijos pamokoms. Knygoje pateikiama daug fotografijų, informatyvūs žemėlapiai.

Ištrauka iš knygos pratarmės:

Visuose Peru kampeliuose stebina ryškios spalvos, skirtingi čiabuvių veidų bruožai, įvairios kalbos, vis kitokie drabužių raštai. Po marga kasdienybe slepiasi gili istorija – čia savo pėdsakus paliko dešimtys senųjų kultūrų, pastačiusių daug didingų miestų, tvirtovių, piramidžių, kalnus raižančių kelių. Peru viduryje per amžius didingi stūkso Andų kalnai, kuriuose telkšo Titikakos ežeras, rytuose žaliuoja Amazonijos miškai, palei Ramųjį vandenyną driekiasi smėlynai ir dykumos, pribraižytos milžiniškų gyvūnų figūrų, matomų tik iš paukščio skrydžio. Šioje žemėje glūdi bemaž visų Pietų Amerikos kultūrų ištakos. Į tokią šalį duris atveria ši knyga. Kiekvienas jos skyrius – tai langas į Peru istoriją, kultūrą, gamtą, meną, žmones.

Norite paskaityti knygos ištrauką – spauskite šią nuorodą:

https://issuu.com/didakta/docs/peru_titikaka?e=1109161/34530393

Peru_spalvos_3D

Share This Post
1 komentaras
  1. Labai puiki knyga, daug kokybiškų nuotraukų, kurias galima panaudoti mokomajame procese. Daug informacinės medžiagos. Skaitosi labai lengvai ir intriguojančiai. Siūlau įsigyti ir vartoti kaip mokomąja priemone.

Rašyti komentarą