Geografinės karikatūros Žemės dienai paminėti

GEO_karikatura10Joniškio rajono „Aušros” gimnazijoje Pasaulinė Žemės diena paminėta, kuriant geografines karikatūras ir aplikacijas..

Geografija – tai ne tik teorijos mokymasis, bet ir įvairių kūrybinių, praktinių, tiriamųjų darbų atlikimas, leidžiantis mokiniui kitaip pažvelgti į šį mokomąjį dalyką. Žinoma, tai kartu ugdo ir mokinio lokalų ar globalų suvokimą apie įvairias mums aktualias problemas.

Balandis – tai Žemės mėnuo. Šiuo laikotarpiu mokyklose vyksta įvairūs renginiai, susiję su mūsų planeta. Joniškio rajono „Aušros” gimnazijoje taip pat, kaip ir keletą metų iš eilės, II g klasės mokiniai, pasitelkę savo kūrybines galias, kūrė įvairias karikatūras ir aplikacijas Pasaulinei Žemės dienai paminėti. Džiugu, jog mokiniams patinka tokios netradicinės geografijos pamokos. Smagu stebėti jų išraiškas, kuomet pasakoma, jog šiandien imsimės kūrybinės veiklos. Tačiau, kartu tai – tikras iššūkis, reikalaujantis specialaus pasiruošimo nukreipti mokinį tinkama linkme, kad galutinis rezultatus džiugintų širdį.

Vyresnioji geografijos mokytoja

Laura Ramanauskienė

Share This Post

Rašyti komentarą