Lietuva turi kuo didžiuotis ir be krepšinio: pagal vieną kriterijų pasaulio reitinge užimame trečią vietą

The-internetNuo šiol lietuviai turi naują priežastį girtis: mūsų šalyje 4G ryšys – vienas geriausių pasaulyje.

Honkongas, Singapūras, Norvegija, Švedija, JAV – visos šios šalys gali tik pavydėti lietuviams, turintiems vieną plačiausių 4G ryšio tinklų pasaulyje (ironiška, kad didžiausius mobiliojo ryšio tinklus Lietuvoje turi skandinaviško kapitalo bendrovės).

Ir taip, tai – vienas tų retų atvejų, kai technologijų srityje mes aplenkėme ir sesutę Estiją. Tokius duomenis pateikė kompanija „OpenSignal“, vertinusi 4G ryšio pasiekiamumą kiekvienoje pasaulio šalyje – kitaip sakant, kiek laiko (procentais) vartotojai vidutiniškai būna prisijungę prie 4G tinklo.

Dėl tokios metodikos svarbu ne tik kuo platesnis 4G ryšio padengimas, bet ir kokybiškas 4G ryšys patalpose. Pirmoje vietoje atsidūrusios Pietų Korėjos 4G ryšio pasiekiamumas įvertintas 95,71 proc., antrąją vietą užėmusios Japonijos – 92,03 proc., o Lietuvai atiteko trečia vieta pasaulyje su 84,73 proc. 4G ryšio pasiekiamumu.

Tiesa, ketvirta ir penkta vieta nuo Lietuvos atsiliko visai nedaug – Honkonge 4G ryšio pasiekiamumas įvertintas 84,52 proc. rodikliu, Nyderlanduose – 84,1 proc. Užsienio žiniasklaida stebisi tokiu Lietuvos pasirodymu.

„To, kad Japonija, Honkongas ir Singapūras yra geriausiųjų dešimtuke, galima tikėtis. Tačiau gali nustebinti tai, kad trečiąją vietą užėmė Lietuva. Tiesą sakant, ši Baltijos šalis ilgai buvo viena iš pasaulinių lyderių ryšio srityje.

Ji užima 15 vietą pasaulyje pagal vidutinį interneto greitį, remiantis naujausia „Akamai Technologies“ ataskaita“, – rašo naujienų portalas Telegraph.co.uk. Sąrašo apačioje su mažesniu nei 50 proc. 4G pasiekiamumu atsidūrė Prancūzija, Rusija, Iranas, Filipinai, Airija, Ekvadoras, Libanas ir Šri Lanka.

„OpenSignal“ vertino ne tik 4G prieinamumą, bet ir ryšio spartą. Pagal šį parametrą Lietuva jau užėmė kuklesnę 13 vietą su 28,73 Mbps sparta. Sparčiausio 4G interneto karūna atiteko Singapūrui (45,86 Mbps), nuo jo nedaug atsiliko Pietų Korėja (45,77 Mbps), toliau – Vengrija (40,61 Mbps), Rumunija (35,61 Mbps) ir Naujoji Zelandija (34,94 Mbps).

Įdomu tai, kad itin didelį 4G pasiekiamumą turinti Japonija spartos rezultatų lentelėje nusirito net į 35 vietą su 22,38 Mbps greičiu, o Honkongas su 17,78 Mbps net nepateko į penkiasdešimtuką. Mažiausia, net 10 Mbps nesiekianti, sparta fiksuota Indonezijoje, Filipinuose, Indijoje, Saudo Arabijoje ir Kosta Rikoje.

„OpenSignal“ išanalizavo per 17 mlrd. duomenų rinkmenų iš daugiau nei 500 mln. vartotojų visame pasaulyje šių metų liepos-rugsėjo mėnesiais. Kompanija taip pat sukūrė interaktyvų žemėlapį, kuriame galima patyrinėti kiekvieno operatoriaus paslaugų prieinamumą ir ryšio spartą konkrečioje teritorijoje – jį rasite čia.

Taigi kai kitą sykį jūsų klaus, kuo Lietuva gali pasigirti, drąsiai išrėžkite: mes esame 4G interneto lyderiai.

4G ryšio pasiekiamumas. Lietuva – trečia pasaulyje.
©opensignal.com
Šaltinis: technologijos.lt
Share This Post

Rašyti komentarą