Hnit-Baltic siūlo turėti savo mokyklos ArcGIS Online paskyrą

GIS mokykla Naujas150Ugdymo plėtotės centras (UPC) ir UAB „Hnit-Baltic“ pasirašė bendradarbiavimo susitarimą, kuriuo Lietuvos bendrojo ugdymo mokykloms suteikta dovana – Geografinių informacinių sistemų (GIS) programinė įranga ir žemėlapių kūrimo platforma ArcGIS Online.

„Hnit-Baltic“, kartu su atstovaujamąja pasauline GIS technologijų lydere kompanija „Esri Inc.“, suteikia galimybę kiekvienai Lietuvos pradinį ir vidurinį išsilavinimą teikiančiai mokyklai nemokamai prisijungti ir naudotis debesyje veikiančia ArcGIS Online. Lietuva tampa viena iš pirmųjų  Europoje, įgyvendinanti skaitmeninių įgūdžių ir užimtumo koalicijos dalį, skirtą GIS ir erdvinio suvokimo skatinimui.

„Suteikdami šią galimybę, siekiame skatinti inovatyvių technologijų ir informacinių sistemų taikymą įvairiose mokymo proceso srityse, o ypač – socialinių, technologijų, fizinių (STEM) mokslų bei tarpdisciplininiuose užsiėmimuose, kurie vyksta kompiuterių klasėse arba naudojant išmaniuosius įrenginius. Tikimės, kad įdomios ir įtraukiančios GIS technologijos padės ugdyti analitinį mąstymą, erdvinį suvokimą bei kūrybiškumą, savybes ir kompetencijas, tokias reikalingas greitai besikeičiančiame pasaulyje,“ sako „Hnit-Baltic“ direktorius Linas Gipiškis.

„Mes džiaugiamės kartu su „Hnit-Baltic“ galėdami pasiūlyti Lietuvos mokytojams GIS technologijas. Technologijos keičia ugdymo procesą, jis tampa dinamišku, lanksčiu, patraukliu mokiniui. Tikimės, kad GIS bus naudojamos įvairių dalykų pamokose, padės mokiniams pažinti, tyrinėti pasaulį, kurti, pažvelgti naujai į jau žinomus dalykus,“ sako Ugdymo plėtotės centro direktorius Giedrius Vaidelis.

ArcGIS Online paskyros užsakymo žingsniai mokyklai:

1.       Perskaityti aprašą apie programą http://www.gismokykla.lt/paskyra-mokyklai-2/ , aptarti su mokyklos administracija.

2.       Peržiūrėti Esri licencinę sutartį http://www.gismokykla.lt/wp-content/uploads/2017/03/Esri_mokyklu_licencine_sutartis.pdf .

3.       Užpildyti užsakymo formą (http://www.gismokykla.lt/paskyra-mokyklai-2/ aprašo apačioje)

4.       Pasirašyti, skenuoti ir siųsti mums.

Plačiau http://www.gismokykla.lt/paskyra-mokyklai-2/

GIS mokykla Naujaspav_is_gismokyklos

Share This Post

Rašyti komentarą