Neįprastas žemėlapis: kokia vėliava šalyje plevėsuotų, jei joje pradingtų tautinė dauguma?

zemelapisEuropos šalyse gyvena daugybė kitataučių, tačiau kokia vėliava plevėsuotų, jei tose šalyse staiga pradingtų tautinė dauguma?Vienas internautas sukūrė Europos žemėlapį, kuriame matosi neįprastas vaizdas, nes yra pavaizduota, kokia yra didžiausia tautinė mažuma kiekvienoje iš šalių.

Antai matoma, kad Europoje itin daug turkų, rusų ir lenkų, rašo „Matador Network“, remdamasi portalo „Reddit“ naudotojo „JimWillFixIt69“ sukurtu žemėlapiu.

Tai, kad turkai sudaro antrą didžiausią tautinę grupę Vokietijoje mažai ką nustebins. Tačiau turkai taip pat yra didžiausia tautinė mažuma tokiose šalyse kaip Nyderlandai, Danija, Austrija ir Bulgarija.

zemelapis

Taip pat daug kur šaknis suleidę yra Lenkijos piliečiai. Antai jie yra didžiausia mažuma Lietuvoje, Airijoje, Islandijoje bei Norvegijoje.

Tuo metu rusų daugiausia yra Latvijoje, Estijoje, Baltarusijoje ir Ukrainoje. Tiesa, Rusijoje daugiausiai kitataučių – ukrainiečiai.

Įdomus vaizdas susidaro Suomijoje ir Švedijoje, mat šiose šalyse didžiausią tautinę mažumą sudaro viena kitos piliečiai.

Lenkijoje gyvena daugiausiai vokiečių, Liuksemburge daugiausiai galima rasti portugalų, o Jungtinėje Karalystėje – indų.

Tuo metu Prancūzijoje antra didžiausia tautinė grupė yra alžyriečiai, o Italijoje ir Ispanijoje – rumunai.

Šaltinis: technologijos.lt

Share This Post

Rašyti komentarą