Vilniaus savivaldybė planuoja statyti apžvalgos bokštą ir pasidalino jo vizija – bus naujas išskirtinis sostinės rajonas?

snipiskesVilniaus meras Remigijus Šimašius savo socialinio tinklo paskyroje klausia vilniečių, ar sostinės Šnipiškių rajonui reikia beveik 20 metrų apžvalgos bokšto, kuris būtų viso rajono puošmena ir traukos vieta? „Spaudžiam like, jeigu reikia, ir liūdną, jeigu ne“, – kviečia meras.

Jis žada, kad per artimiausius keletą metų Šnipiškės neatpažįstamai pasikeis: „Tai, ką matote šioje vizualizacijoje, tik dalelė mūsų planų, kuriuos įgyvendinsime šiame viename įdomiausių Vilniaus rajonų. Juos plačiau pristatysiu vėliau.“

Kaip praneša BNS, sostinės savivaldybė Šnipiškių mikrorajone Vilniaus savivaldybė planuoja statyti apžvalgos bokštą. 18 metrų apžvalgos bokštas atsiras maždaug 80 arų erdvėje tarp Giedraičių, Kintų ir Kaltanėnų gatvių, kur šiuo metu yra metaliniai garažai – be bokšto, čia planuojama įrengti prekybai skirtus pavilijonus, treniruoklius.

Vizualizacija
©Facebook nuotr.

„Siekiame sutvarkyti tą teritoriją, įrengti normalią viešąją erdvę, o vienas tos erdvės elementas, sutarus su bendruomene, išklausius jų pageidavimų, yra apžvalgos bokštas. Tikslas – kad galėtum pakilti į viršų ir pamatyti saugomą medinio paveldo teritoriją, kuri yra abipus Giedraičių gatvės“, – BNS sakė Miesto plėtros direktoriaus pavaduotoja Rūta Matonienė.

Ji patvirtino, kad tai būtų pirmasis apžvalgos bokštas Vilniuje, jis būtų padarytas iš metalinių ir medinių konstrukcijų, panašus į pastaruoju metu statomus šalies nacionaliniuose ir regioniniuose parkuose.

Anot jos, bokšto idėją pasiūlė patys gyventojai, kol kas parengti tik jo projektiniai pasiūlymai. Jei procedūros vyks sklandžiai, statybos prasidėtų 2019-aisiais, pati erdvė su bokštu įrengta apie 2020-ųjų vidurį.

Vizualizacija
©Facebook nuotr.

Planuojama, kad iš viso vietos sutvarkymas, bokšto ir kitų pastatų statybos kainuos 2,2 mln. eurų: po 165 tūkst. eurų skirs Vilniaus savivaldybė ir Vidaus reikalų ministerija, dar 1,87 mln. eurų numatoma iš Europos Sąjungos lėšų.

Anot R. Matonienės, garažai minimoje teritorijoje stovi jau kelis dešimtmečius, ant valstybinės žemės, be jokių nuomos sutarčių.

Šaltinis: technologijos.lt

Share This Post

Rašyti komentarą