Kvalifikacinis seminaras geografijos mokytojams

Anykščių švietimo pagalbos tarnyba ir Lietuvos geografijos mokytojų asociacija kviečia geografijos mokytojus į kvalifikacinį seminarą ,,Antropocenas: žmogaus poveikis aplinkai“. 

Seminaro data: lapkričio 4 d. seminaras įvyko 

Lektorius: Lietuvos geografas, Lietuvos geografijos mokytojų asociacijos prezidentas Rytas Šalna

Seminaras vyks nuotoliniu būdu, naudojant Zoom platformą.

Seminaro anotacija:

Seminaro dalyviai išsamiai susipažins su antropoceno sąvoka, jos išskyrimo poreikiu. Nagrinės pavyzdžius, aiškiai ir vaizdžiai iliustruojančius milžinišką žmonijos ūkinės veiklos ir vartotojiškumo poveikį gamtinei mūsų planetos aplinkai. Mokytojams bus pristatyti simuliacijų modeliai, kurie sudarys galimybę mokytojams ugdyti kritinį mokinių mąstymą, ieškoti sprendimų ir formuotis asmeninę atsakomybę už mūsų įpročius ir elgesį. Konkrečiais pavyzdžiais bus akcentuojamas dėmesys į būdus ir priemones, kurių imasi šalys skirtingose pasaulio vietose rūšių įvairovei išsaugoti. Seminaro dalyviams bus pateikta atnaujinamų geografijos ugdymo programų analizė, siejant tai su darnaus vystymosi tikslais, apimančiais žmonijos poveikį gamtinei aplinkai. Seminaro dalyviams bus pasiūlyta būdų ir priemonių, kada ir kaip galima integruoti darnaus vystymosi kontekstus į mokymo procesą. 

Seminaras mokamas, dalyvio kaina priklausys nuo dalyvių skaičiaus (15–20 Eur.).

Registracija vyksta www.semiplius.lt, dalyviai, kurie neturi Semiplius.lt paskyros registruojasi elektroniniu adresu: metodininkeaspt@gmail.com  arba telefonu 8 607 49 951.

Registracija baigta: ZOOM nuoroda užsiregistravusiems seminaro dalyviams pateikta Semiplius sistemoje. 

Registruojantis telefonu būtina nurodyti dalyvio elektroninio pašto adresą.  Užsiregistravusiems dalyviams prisijungimo nuoroda bus išsiųsta nurodytais elektroninio pašto adresais. 

LGMA edukacinio centro informacija 

Share This Post

Rašyti komentarą