I-asis LGMA suvažiavimas įvyko

LGMA_suvaziavimo-plakatas2010 m. balandžio 17 d. Garliavos Jonučių vidurinėje mokykloje įvyko pirmasis Visuotinis geografijos mokytojų asociacijos suvažiavimas. Į renginį atvyko, sugužėjo mokytojai iš visos Lietuvos. Iš viso suvažiavime dalyvavo apie 180 dalyvių. Svečius šventiška nuotaika pasitiko mokyklos pučiamųjų orkestras, geografiškai išpuošta mokykla.

Renginio dalyvius pasveikino Kauno rajono kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjos pavaduotoja Nijolė Benikienė, Jonučių vidurinės mokyklos direktorius Aloyzas Pakolkis. Profesionalų muzikinį sveikinimą atliko šios mokyklos mokiniai.

Suvažiavime buvo pagerbtas VPU doc. dr. Rimantas Krupickas. Atsiminimais apie šį iškilų žmogų dalijosi LGMA prezidentas Rytas Šalna, ilgametė ŠMM Bendrojo ugdymo departamento vyr. specialistė Bronislava Kornilova, JGM ilgametė kuratorė VPU doc. dr. Dalia Prakapienė. R. Krupickui pagerbti leidykla DIDAKTA išleido paskutinę šio mokslininko knygą „Sistemų teorija ir geografija”, kurią pristatė leidyklos direktorius, geografas, R. Krupicko buv. studentas Remigijus Martinavičius. Taip pat pristatytas dar vienas leidinys, kuris įgyvendino mokslininko mintyse daug metų plazdenusią idėją parengti geografijos skaitinius. Naująjį leidinį „Įdomybių geografija” parengė trys autoriai. Šią knygelę galima įsigyti leidykloje bei visuose didžiuosiuose Lietuvos knygynuose.

Sistemu-teorija_

.


Idomybiu-geografija_

Po suvažiavimo ant R. Krupicko kapo Gilučių kapinėse buvo padėtas vainikas nuo geografijos mokytojų bendruomenės.

LGMA prezidentas Rytas Šalna perskaitė pranešimą apie LGMA 2006–2009 metų kadencijos veiklą. Atsistatydinus senajai LGMA tarybai, Padėkos raštai ir atminimo dovanos už keturių metų darbą buvo įteiktos visiems tarybos nariams. Taip pat apdovanojimai įteikti tarptautinėse olimpiadose medalius laimėjusių mokinių mokytojoms: Marytei Lukošaitienei (Šilutė), Jolitai Milaknienei (Vilnius), Reginai Jašinskienei (Vilkaviškis) ir Laimai Uosytei (Telšiai).

Pranešimus apie LGMA skyrių bei metodinių ratelių veiklą perskaitė Klaipėdos (Stasė Alenskienė), Telšių (Laima Uosytė) bei Kauno rajono (Zita Talutienė) atstovai.

Suvažiavimo dalyviai patvirtino 2006–2009 metų LGMA veiklos ataskaitą bei išrinko naująją 2010–2013 metų LGMA tarybą ir šios organizacijos prezidentą. Vienam suvažiavimo dalyviui balsavus prieš, dviem susilaikiusiems, naujuoju naujos kadencijos LGMA prezidentu dauguma balsų išrinktas Rytas Šalna.

LGMA prezidento ataskaita apie 2006–2009 metų kadencijos veiklą

Ypač aktualiais ugdymo organizavimo klausimais pranešimą perskaitė Ugdymo plėtotės centro Socialinių mokslų skyriaus vedėjas Šarūnas Gerulaitis. Jis ne tik akcentavo esmines dabarties permainas, jų ne kvestionuojamą reikšmę bei naudą, bet ir galimus ateities pokyčius.

Šarūno Gerulaičio Pranešimas I-ame LGMA mokytojų suvažiavime

Geografijos mokslo kryptis Lietuvoje pristatė Geologijos ir geografijos instituto vyriausiasis specialistas dr. Vidmantas Daugirdas. Iš jo pranešimo mokytojai sužinojo, kokiomis kryptimis dirba ne tik mūsų mokslo autoritetai, bet ir jaunoji mokslininkų karta.

Geografiniai tyrimai PRANEŠIMAS Power Point

Geografiniai tyrimai WORD

Su GIS technologijų svarba ir galimybėmis studijuoti šią itin perspektyvią mokslo discipliną supažindino Kauno kolegijos doc. Birutė Nenortaitė.

Naujų iniciatyvų moksleivių pažintinėms kelionėms bei vasaros stovykloms pateikė kelionių agentūra „DITMOS projektai”.

Naujų iniciatyvų moksleivių  pažintinėms kelionėms bei vasaros stovykloms pateikė kelionių  agentūra „DITMOS projektai”.

Kelionių organizatorius „Ditmos projektai” ir  Menų ir mokymo namų  „Forumo teatras“ šiais metais įgyvendina bendrą idėją  – ugdyti ir stiprinti  vaikų ir jaunimo kūrybinius sugebėjimus, bendravimo įgūdžius, fizinę ir psichologinę sveikatą ne tik mokslo metais, bet ir vasaros atostogų metu ir kuria vasaros programą „Pagauk save“, paremtą tyrimų rezultatais bei vaikų, paauglių, mokytojų ir tėvų  poreikiais ir lūkeščius. Stovyklautojų amžius 8-20 metų.

Stovyklose bus naudojami novatoriški ir efektyvūs metodai, kurie bus patraukliai pristatomi  kūrybinių  užsiėmimų, ekskursijų ir laisvalaikio užimtumo metu. Dirbs profesionalai meninikai, psichologai, gidai, pedagogai bei žygeiviai.

DITMOS projektų stovyklos_prezentacija BŪTINA pažiūrėti

Geografijos mokytojų surinktiems stovyklautojams – taikome ypatingas maksimalias nuolaidas!


Suvaziavimo dalyviai

.

LGMA_suvaziavimo-plakatas

.

Prie šio suvažiavimo organizavimo svariai prisidėjo:

Garliavos Jonučių vidurinės mokyklos geografijos mokytojas ekspertas Valentinas Padriezas

Kauno Šančių vidurinės mokyklos mokytoja ekspertė Roma Bubelevičienė

Garliavos Jonučių vidurinės mokyklos mokytojų kolektyvas

Rėmėja – leidykla DIDAKTA

Rėmėja – kelionių agentūra „DITMOS projektai”

pranešimas pildomas

LGMA prezidentas Rytas Šalna



Share This Post
10 komentarų
  1. Sveiki organizatoriai,gaila,kad suvažiavimas sutampa su talkos DAROM 2010 data.Nors persiplėšk,jei dar esi ir už talką atsakingas.Truputėli,sutikit,neapgalvota.

  2. Viskas apgalvota. Neįmanoma surasti datos, kuri tiktų visiems. Talka – svarbus dalykas, bet jos vyksta kasmet ir ne po vieną kartą, o Suvažiavimas vyksta pirmą kartą per 200 metų…

  3. Tai ne talka. „Darom 2010“ – platesnės apimties projektas nei ankstesnieji. Jo metu bus siekiama suderinti gamtos tvarkymą su edukacine programa ir interaktyviaisiais mokymais, susijusiais su pilietiškumu ir ekologija.
    Aš tai dalyvausiu šiame projekte. Aš mokytoja.

  4. Manau, kad organizatoriai tikrai galėjo atrasti kitą laiką. DAROM 2010, tai projektas, kuris vyksta kartą per metus ir ekologinis švietimas bei Lietuvos švarinimas mums svarbu…

  5. Deja, organizatoriai pasirinko būtent šį laiką. Mokyklose tikrai ne visi mokytojai eina į talką, tad tikrai dėl vieno ar kelių geografų talka įvyks. Tikimės, kad tie, kurie dalyvaus talkoje, bent mintimis prisimins geografus.

  6. Sveikinu visus!SuvaŽiavimas pavyko-ačiū prezidentui R.Šalnai. Be jo begalinio entuziazmo ir meilės darbui LGMA nebūtų tokia, kokia dabar yra.
    Tik…pastebėjimai dėl rinkimų į TARYBĄ. Kodėl vieni paketė kitus? Ar buvo tartasi dėl kandidatų su LGMA skyriais? Ar JIE yra tie mokytojai, kurie savo veikla ir patyrimu nusipelnė tapti TARYBOS nariais? Ar įmanoma žinoti Vilniuje, kaip yra vertinami mokytojai savame “kieme”? Kas mokytojus pasiūlė į Tarybą?
    Kyla negerų įtarimų.

  7. Ačiū organizatoriams už puikų sumanymą sukviesti geografus, renginys buvo puikus, nuotaika labai gera. Kartu mes vieningi, galime pasimokyti vieni iš kitų. Aš myliu geografiją.

  8. Renkant naująją tarybą buvo laikomasi nuostatos, jog turi vykti rotacija, todėl kai kuriuos narius, kuriems buvo viešai padėkota už darbą taryboje, pakeitė kiti žmonės. Tai normali praktika. Be abejonės, kad dėl kandidatūrų buvo tartąsi su kai kuriais skyriais ir beveik su visais kandidatais. Į Tarybą pakviesta naujų žmonių, kurie, tikėtina, pateisins į juos dedamus lūkesčius. Sudarant naująją LGMA tarybą buvo paisoma ir geografinio principo.

  9. “Su kai kurias”,”beveik su visais” 🙂 Bet…LINKIU SĖKMĖS!!!!!!!!!!!!

Rašyti komentarą