Įvyko geografinio konkurso „Pažink JAV” finalas

Mindaugas DzenkaitisSpalio 27 d. VU Matematikos ir informatikos fakultete, Vilniuje, įvyko unikalaus geografinio konkurso „Pažink JAV” finalinis žaidimas „Žvaigždžių” ir „Erelių” amžiaus kategorijoms. Finalinį žaidimą vedė žinomas žurnalistas ir keliautojas Vytaras Radzevičius, dalyvavo mokinių mokytojai ir tėvai, JAV ambasados Lietuvoje atstovai, kiti konkurso rėmėjai ir svečiai.

Pirmajame konkurso „Pažink JAV“ etape rungėsi dviejų amžiaus grupių 6-8 klasių („Žvaigždės“) ir 9-10 kl. („Ereliai“) moksleiviai. Visos užduotys buvo atliekamos internetu, specialiai šiam konkursui sukurtoje svetainėje www.pazinkjav.lt, todėl dalyvauti konkurse bei įvertinti savo žinių lygį galėjo tiek didmiesčiuose gyvenantys moksleiviai, tiek ir miesteliuose ar kaimuose. Pirmajam konkurso etapui užduotys buvo sukurtos taip, kad mokiniai negalėtų pasikliauti tik savo žiniomis arba intuicija. Mokiniams buvo leidžiama naudotis bet kuriais informacijos šaltiniais, t.y. netgi nežinant tikslaus atsakymo, tačiau gebant ieškoti informacijos internete, ją atsirinkti, palyginti duomenų patikimumą, mokant planuoti laiką ir būti atidiems, mokiniai galėjo įveikti net ir sunkiausias užduotis, ką patvirtino mokinių rezultatai. Į finalą dalyviai buvo atrinkti pagal tai, kas surinko daugiausia taškų.

Finale susirungė abiejų amžiaus grupių 20 pirmojo etapo nugalėtojų, jame buvo skaičiuojami asmeniniai dalyvių rezultatai. Juos vertino konkurso organizatorių bei partnerių komisija – VŠĮ „Edukacijos akademija“, vadovė Aušra Burnienė, Lietuvos geografijos mokytojų asociacijos prezidentas Rytas Šalna, JAV ambasados Vilniuje kultūros atašė Nina Murray.

Konkursas.

konkursas2.

.

Finale kiekvienos grupės mokiniams reikėjo atsakyti į 20 klausimų. Atsakymui į vieną klausimą buvo skiriama iki 1 minutės. Kas penkis klausimus buvo stabdomas žaidimas ir skaičiuojami bei skelbiami tarpiniai rezultatai bei skelbiami ir komentuojami pateiktų klausimų rezultatai.

.
Abiejų amžiaus grupių pirmųjų vietų laimėtojai buvo apdovanoti 5 dienų kelione į JAV, antrųjų vietų nugalėtojams buvo įteikti „iPad“ planšetiniai kompiuteriai. Kiti finalininkai džiaugėsi „National Geographic“ žurnalo prenumerata. Padėkos raštais ir atminimo dovanomis apdovanotos ir gausiausiai konkurse dalyvavusios mokyklos bei finalinio etapo nugalėtojų geografijos mokytojai.

Pirmajame tokio pobūdžio konkurse dalyvavo apie 800 moksleivių iš visos Lietuvos, maždaug po pusė jų kiekvienoje amžiaus grupėje.

.

Didžiojo prizo, kelionės į JAV, laimėtojai:

„Žvaigždžių” (6-8 klasių) grupėjeMindaugas Dženkaitis (Kauno Senamiesčio progimnazija, mok. Akvilė Kamarauskaitė)

Mindaugas Dzenkaitis

„Erelių” (9-10 klasių) grupėje Viktorija Bagdonaitė (Marijampolės Rygiškių Jono gimnazija, mok. Aldona Arlauskienė).

Viktorija Bagdonaite

.

II vietų laimėtojams buvo įteikti JAV ambasados įsteigti prizai – IPad planšetiniai kompiuteriai:

.

Marijai Molytei (Klaipėdos Simono Dacho progimnazija) ir

Justui Zubauskui (Vilniaus licėjus).

.
.Žvaigždžių finalo dalyviai

Žvaigždžių finalistai

Erelių finalistai

.

Erelių finalo dalyviai

.

Taip pat sveikiname aktyviausiai dalyvavusių vaikų mokytoją – Mindaugą Dubaką (Vilniaus Balsių vidurinė mokykla), kuriam atiteko dviejų dienų poilsis dviems Europe Royale Druskininkai viešbutyje.

Kitų metų pavasarį šalies moksleiviai bus pakviesti dalyvauti konkurse „Pažink Prancūziją“, o rudenį – „Pažink Kiniją“.

.

VšĮ „Edukacijos akademija” ir LGMA informacija

Renginio organizatoriai:

VšĮ „Edukacijos akademija”

Partneriai:

LGMA

Lietuvos ambasada Jungtinėse Amerikos Valstijose

NATIONAL GEOGRAPHIC Lietuva

Rėmėjai:

Leidykla TEV

Spaustuvė DRUKA

vadovėliai.lt

Leidykla DIDAKTA

Share This Post
2 komentarai
  1. Sveiki, dalyvavom, nepatekom į finalą, bet mokiniai jokių atminimo padėkos raštų negavo, gaila. gerai pagalvos ar kita kartą dalyvauti.

Rašyti komentarą