Nacionalinė A.Basalyko vardo mokinių aplinkotyros darbų konferencija

PublicationJau šešioliktą kartą Kauno rajono Garliavos Juozo Lukšos gimnazijoje buvo organizuota mokinių aplinkotyros darbų konferencija. Nuo šių metų nutarta konferenciją pavadinti A. Basalyko vardu, siekiant įamžinti žymaus Lietuvos geografo atminimą.

Konferencijos atidaryme dalyvavo Kauno rajono geografijos mokytojų asociacijos pirmininkas Valentinas Padriezas, kuris pristatė A.Basalyko veiklą ir nuopelnus geografijai.

Konferencija prasidėjo Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos teatralizuotu vaidinimu ir lyriška daina. Konferencijoje dalyvavo mokiniai su savo mokytojais iš įvairių Lietuvos mokyklų. Ypač gausus būrys atvyko iš Kauno miesto.

Konferencijos dalyvių pranešimai buvo labai įdomūs ir vertingi. Sužinojome apie kenksmingas medžiagas veido kremuose (Ieva Žilinskaitė iš Kauno Jėzuitų gimnazijos), atliktus fenologinius stebėjimus Lazdijų apylinkėse pristatė Aistis Škarnulis iš Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos, Kauno Aleksandro Stulginskio mokyklos – daugiafunkcio centro 6 klasės mokinės Indrė Lazauskaitė ir Meda Stašaitytė  pasakojo apie medžių aukščio ir amžiaus nustatymą Dainavos parke. Mokslinį darbą ,,Temperatūros ir detergento įtaka B.subtilis bakterijų augimo kinetikai ir surfaktino produkavimui” pristatė Agnė Janušauskaitė ir Vitoldas Jatautas iš Kulautuvos vidurinės mokyklos. Daugiausiai pranešimų parengė Garliavos Juozo Lukšos  gimnazijos mokiniai.

Mokiniai ir juos rengusieji mokytojai buvo apdovanoti rėmėjų dovanomis. Rėmėjai- UAB „Rugiaduonis“, Europos informacinis centras, LGMA, leidykla „Lututė“, Kauno rajono švietimo skyrius ir  Garliavos Juozo Lukšos gimnazija.

Ypač dėkoju geografijos mokytojams , padėjusiems mokiniams parengti projektus ir dalyvavusiems konferencijoje.(informacija lankstinuke).

Lauksime Jūsų kitais metais su naujais projektiniais tiriamaisiais darbais.


Kauno rajono Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos  geografijos mokytoja Zita Talutienė


Share This Post

Rašyti komentarą