Tarptautinėje geografijos olimpiadoje Indonezijoje laimėti sidabro ir bronzos medaliai

Iš Tarptautinės gografijos olimpiados (iGeo), vykusios rugpjūčio 8–14 d. Indonezijos Bandungo mieste, Lietuvos komanda grįžo su vienu sidabro ir dviem bronzos medaliais. Lietuvos komanda užėmė 12 vietą pasalyje. 

Sidabrą iškovojo Ugnius Žagarys iš KTU gimnazijos (mokytoja Akvilė Kamarauskaitė).
 
Bronzos medaliai įteikti Pijui Mačiuliui iš Vilniaus licėjaus (mokytoja Linoreta Vasilevičienė) ir Rokui Bagdonui iš Kauno jėzuitų gimnazijos (mokytoja Loreta Latvienė).
 
Komandą olimpiadai ruošė ir komandai vadovavo Rytas Šalna, Lietuvos geografijos mokytojų asociacijos prezidentas, ir Angelė Pakamorienė, Gargždų „Minijos“ progimnazijos geografijos mokytoja ekspertė, Lietuvos geografijos mokytojų asociacijos olimpiadų komiteto pirmininkė.
Komandos rengimo procese dalyvavo alumnai Edgaras Zaboras, Julius Nikolajevas ir Gabija Vasiliauskaitė. 
 

Olimpiadoje dalyvavo mokiniai iš 46 šalių. Dalyvių žinios buvo tikrinamos trijose rungtyse. Visos užduotys šioje olimpiadoje atliekamos anglų kalba. 

Pirmoji rungtis – teorinės užduotys, kurių tematika šiais metais apėmė tiek gamtinės, tiek ir visuomeninės geografijos temas.

Antroji olimpiados rungtis – tyrimai aplinkoje. Tai ypač daug specifinio pasiruošimo reikalaujanti olimpiados dalis. Mokiniai šią užduotį atliko Bandungo miesto pakraštyje maždaug 1 km aukštyje esančiame Juandos parke ir greta esančiuose gyvenamuosiuose kvartaluose, kur plėtojamas turizmas ir intensyviai verčiamasi žemės ūkiu. Užduotys apėmė vietos stebėjimą, kartografavimą, probleminių klausimų, susijusių su tvarumo principais, sprendimą. 

Trečiojoje užduotyje mokiniams teko atsakyti į 40 su vaizdiniais, statistiniais ir video ir garso šaltiniais susijusius klausimus. 

Pasibaigus olimpiadai Lietuvos mokinių ir vadovų komanda kartu su kitų šalių komandomis tęsė pažintį su Javos ir Balio salomis.   

2024 metais iGeo vyks Airijos sostinėje Dubline. 

 
 
Share This Post
2 komentarai
  1. Sveikinu. Sveikinu. Ačiū mokytojams ir vadovams. Ir ateityje garsinkite Lietuvos vardą pasaulyje.
    Staselė

  2. Valio. Šaunuoliai

Rašyti komentarą