Lietuvos jaunučiai iškovojo 6 medalius 10-oje Europos šalių geografijos olimpiadoje

Lietuvos jaunučių komanda iš jubiliejinės 10-os Baltijos šalių geografijos olimpiados, vykusios didžiausiame Serbijos žiemos slidinėjimo centre Kopaonike, grįžo su šešiais medaliais.

Sidabro  medalį pelnė

Miglė Birštunaitė, Vilniaus „Ąžuolyno“ progimnazija

Bronzos medalius pelnė  

Vakaris Vilimas, Kauno jėzuitų gimnazija

Augustas Miliauskas, Garliavos Jonučių progimnazija

Joris Stakauskas, Panevėžio „Vilties“ progimnazija

Ainis Marcinkėnas, Kauno Jurgio Dobkevičiaus progimnazija

Matas Griškus, Klaipėdos Vydūno gimnazija

 

Olimpiadoje taip pat dalyvavo Pijus Dumbrauskas (Gargždų “Minijos” progimnazija) ir Modestas Šimėnas (Biržų “Aušros” pagr. mokykla). 

Mokiniai atliko penkias teorines užduotis, vertino kalnuotos ir kurortinės vietovės aplinką lauko tyrimų užduotyje bei sprendė labai sunkias vaizdines užduotis. Olimpiada vyko beveik dviejų kilometrų aukštyje.        

Olimpiadoje dalyvaujančių jaunųjų geografų aštuntukas buvo atrinktas, remiantis 7-8 klasių mokinių geografijos olimpiados rezultatais. Visi mokiniai birželio mėnesį dalyvavo pasirengimo tarptautinėms olimpiadoms stovykloje, kurioje mokinius mokė ir konsultavo geografų ir alumnų komanda: Gabija Vasiliauskaitė, Angelė Pakamorienė, Rytas Šalna ir Edgaras Zaboras.

Moksleivių komandos vadovais olimpiadoje buvo geografai Rytas Šalna ir Angelė Pakamorienė, taip pat į renginį vyko LINEŠA renginių koordinatorė Kristina Vaičiukynienė.

Share This Post

Rašyti komentarą