Įvyko nuotolinė Respublikinė 9-12 klasių geografijos olimpada

Gegužės 6-7 d. jau antrą kartą nuotoliniu būdu vyko XXXIII Respublikinė geografijos olimpiada 9-12 klasių mokiniams. Olimpiadoje varžėsi 89 mokiniai. 

Gegužės 6 d. mokiniai atliko geografinio esė užduotį. Šiųmetė esė tema: „Nilo upės vandens išteklių reikšmė šalių ekonomikai ir įtaka geopolitiniams santykiams”. 

Gegužės 7 d. olimpiada prasidėjo 10.00 val. Antrąja užduotimi tapo Teorinės užduotys, kurias sudarė 27 užduotys su 50 klausimų. 

Nuo 11.10 val. mokiniai atliko Geografinių tyrimų užduotį internete. Jos trukmė – 60 min. Mokiniams reikėjo ieškoti informacijos ir išgvildenti 10 objektų skirtingose Žemės vietose. Dauguma jų siejosi su Ramiojo vandenyno regionu ir jo prieigomis.

Mokinių darbus taisys LGMA ir LMNŠC sudaryta vertinimo komisija. Olimpiados dalyvių rezultatus planuojama skelbti gegužės 17 d.     

Dėkojame olimpiečiams ir juos rengusiems mokytojams 

Share This Post
2 komentarai
  1. Pastebėjimas: Kaip turi būti nukreipta kamera! Pastebėjimas iš dalyvio, kuris dalyvavo daugelio mokomųjų dalykų tarptautinėse olimpiadose – tai Simonas Melaika!!! Nekomentuoju žinių kokybės, bet….. aplinka – tobula!

    • Sutinkame, kad toks kameros pastatymas yra tobulas. Tačiau tokio reikalavimo visiems negalime taikyti, nes mokiniai dažnai turi instaliuotą kamerą jų kompiuteriuose, o čia reikia papildomos kameros iš šono. Ar tikrai visi pirmam ture 900 mokinių, arba ir antrajam ture 90 mokinių galėtų susikurti tokią darbo vietą – neaišku. Kai kam tai būtų sunki užduotis.

Rašyti komentarą