Geografijos naktis Šiauliuose

Šių metų balandžio 14-15 dienomis Šiaulių „Romuvos“ gimnazijoje vyko tarptautinis renginys „Geografijos naktis 2023“, kurį organizavo geografijos mokytojos Joana Mekšriūnienė, Sniegina Raubaitė, Jūratė Paulauskienė, Indrė Staliorevičienė, Žydrūnė Jankaitienė ir Asta Titenienė.

Renginį remia EUGEO (Europos geografinė asociacija), LGD (Lietuvos geografų draugija), renginys įtrauktas į UNESCO asocijuotų renginių sąrašą.

„Geografijos nakties“ renginiai šiais metais pasaulyje vyko septintą, Lietuvoje penktą, o Šiauliuose antrą kartą. „Geografijos naktyje“ dalyvavo mokiniai iš Šiaulių miesto „Romuvos“, Didždvario, Stasio Šalkauskio, „Saulėtekio“ gimnazijų, taip pat  „Romuvos“, „Dainių“, „Rasos“ ir „Sandoros“ progimnazijų. Pagrindinis tikslas – skatinti mokinių domėjimąsi geografija, susipažinti su geografijos taikymo galimybėmis gyvenime. Naktinėtojams netrūko įdomių, įtraukiančių veiklų, pokalbių, protmūšių, kūrybinių dirbtuvių, diskusijų, šokių.

Viena įdomiausių veiklų – naktinis žygis ir jo metu atliktos užduotys. Renginio svečiai: Rytis Lažauninkas ir Kornelija Dacytė su mokiniais dalijosi patirtimi apie geologijos ir geografijos studijų svarbą ir perspektyvas. Dalyvių nuomone, renginys „Geografijos naktis“  suteikė galimybę pažinti supančią aplinką, kurti prasmingas bendrystės tradicijas, ugdyti kūrybiškumą.

„Geografijos naktis“  Šiauliuose tampa tradicija, nes, anot Italijos geografų draugijos sekretoriaus  Massimiliano Tabusi, ypač svarbu atskleisti, kad geografija gali nustebinti, teikti džiaugsmą ir yra be galo reikalinga.

Joana Mekšriūnienė

Šiaulių miesto geografijos metodinio būrelio pirmininkė

Indrė Staliorevičienė

Šiaulių miesto Lietuvos geografijos mokytojų asociacijos pirmininkė

Share This Post

Rašyti komentarą