Įvyko III Vilniaus miesto Ryto Šalnos vardo komandinis geografijos konkursas 6 klasių mokiniams

Birželio 1 d. Vilniaus Žemynos gimnazijoje įvyko jau trečiasis geografo Ryto Šalnos 6 klasių geografijos konkursas. Tai bemaž vienintelis toks konkursas Lietuvoje, kai mokiniai užduotis atlieka ne individualiai, o komandose po tris.
 
 
Kiekvienais metais konkurso tema būna skirta tam tikram žemynui. Šis konkursas buvo skirtas gilesnei pažinčiai su Australija. Mokinių komandos turėjo atlikti namų darbus – sukurti žemynui pašto ženklą ir jį pristatyti, po to vyko balsavimas, kurios komandos pristatymas patiko mokiniams labiausiai. Šiais metais nominantais vaikai išrinko Jeruzalės progimnazijos ir menų studijos „Diemedis” komandų paruoštus namų darbus.
Šeštokams buvo skirta ne tik užduotis apie Australiją, mokiniai turėjo galimybę dirbti su planšetėmis atsakinėdami į klausimus „Ryto kabinete”, pasinaudoti išmaniaisiais telefonais dirbdami su skaitmeninėmis koordinatėmis ir parodyti kartografavimo žinias atliekant aplinkos tyrimo užduotį.
Šių metų konkurso nugalėtojais tapo Vilniaus Žemynos ir Jeruzalės progimnazijos bei menų studijos „Diemedis” komandos.
 
Mokiniams užduotis ruošė, vertino ir konkursą organizavo Vilniaus geografijos mokytojų asociacijos narės ir, žinoma, geografas Rytas Šalna.
 
Tikimės, kad kitais metais šiame konkurse sulauksime svečių ir iš kitų Lietuvos miestų.
 
Konkurso organizavimo pirmininkė,
mokytoja ekspertė Lina Barauskienė  
 
Share This Post

Rašyti komentarą