Prisiekė naujasis švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas

Antradienį Seime prisiekė naujasis švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas.

Po priesaikos jis pradės eiti ministro pareigas.

Gintautas Jakštas
Gintautas Jakštas / E. Blaževič / LRT nuotr.

Prezidentas Gitanas Nausėda nepartinį G. Jakštą švietimo, mokslo ir sporto ministru paskyrė pirmadienį.

„Prezidentas tikisi, kad savo veikloje naujasis ministras sieks konsensusu grįstų sprendimų ir vadovausis įsiklausymo į švietimo, mokslo ir sporto bendruomenes principu“, – teigta prezidentūros pranešime spaudai.

Iki šiol švietimo, mokslo ir sporto viceministru buvęs G. Jakštas numato tęsti Vyriausybės programoje numatytus įsipareigojimus.

„Pagrindinė mano darbo kryptis bus mažinti atotrūkį tarp dirbančiųjų mokyklose ir sprendimus priimančių švietimo ekspertų bei politikos formuotojų. Kadangi esu šiuo metu vykdomų švietimo reformų bendraautorius, rūpinsiuosi, kad visi pradėti darbai sklandžiai vyktų toliau.

Laikysimės Vyriausybės patvirtintos programos, koalicijos partnerių sutarties, partijų susitarimo dėl švietimo. Norisi surasti kuo daugiau būdų įgalinti švietimo, mokslo ir sporto bendruomenę mokytis, studijuoti, dirbti, kurti, siekti rezultatų“, – ministerijos pranešime cituojamas ministras.

Nurodoma, kad G. Jakšto vadovaujama Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos komanda švietimo srityje sieks užtikrinti vienodas starto pozicijas visiems Lietuvos vaikams, mažinti ugdymo rezultatų skirtumus tarp miestų ir rajonų mokyklų, gerinti pedagogų gebėjimus bei jų darbo sąlygas.

Studijų ir mokslo srityje numatoma stiprinti studijų kokybę, pasiekti proveržį mokslo srityje, orientuotis į tarptautinį konkurencingumą ir mokslo poveikį. Visuomenės sveikatinimas fizinio aktyvumo veiklomis ir judri gyvensena išlieka esmine veiklos kryptimi sporto srityje.

33-ejų politikas iki šiol ėjo švietimo viceministro pareigas, buvo atsakingas už studijas, mokslą ir technologijas.

Iki pradėdamas eiti viceministro pareigas, 2016–2020 metais jis buvo Vyriausybės strateginės analizės centro Studijų politikos ir karjeros analizės skyriaus vadovas, anksčiau yra dirbęs „Lietuvos draudime“, buvusiame Statistikos departamente (dabar – Valstybės duomenų agentūra).

Matematikos magistro laipsnį turintis G. Jakštas nuo 2018 metų buvo laisvai samdomas švietimo ekspertas.

Švietimo ministerija nuolatinio vadovo neturėjo nuo gegužės 24-osios, kai iš pareigų atsistatydino tuometinė ministrė konservatorė Jurgita Šiugždinienė. Politikė pareigas palikti nusprendė visuomenėje kilus abejonių, ar ji skaidriai panaudojo išmokas, gautas dirbant Kauno savivaldybės taryboje.

Šaltinis: lrt.lt

Share This Post

Rašyti komentarą