Pakeista geografijos tarpinio atsiskaitymo 11 klasei data (Įsakymas)

Lietuvos geografijos mokytojų asociacijos aktyvas, išnagrinėjęs ir įvertinęs 2024 m. tarpiniam geografijos atsiskaitymui paskirtą datą su geografijos mokytojų galimybėmis iki tos dienos įgyvendinti Bendrojoje ugdymo programoje numatytus reikalavimus, konstatavo, kad kovo 6 yra netinkama data tarpiniam geografijos atsiskaitymui. 

Ši problema išdėstyta rašte, kuris išsiųstas Švietimo, mokslo ir sporto ministrui bei Nacioalinės švietimo agentūros direktorei.

LGMA Raštas_dėl_geografijo_tarpinio_atsiskaitymo_2024_m.

LGMA gavo iš ŠMSM oficialų atsakymą,
kuriame teigiama,
kad 2024 m. geografinis tarpinis atsiskaitymas
11 klasės mokiniams
perkeltas į kovo 27 d. 

Įsakymas del tarpinių ir VBE

LGMA aktyvo informacija 

Share This Post
4 komentarai
  1. Visiškai pritariu išsakytai pozicijai. Šiais mokslo metais 11-okų mokymasis – šiuoliavimas per temas, nepaliekant laiko įsigilinimui,, sunkesnių temų teorijos įtvirtinimui sprendžiant praktines užduotis, kontrolinių darbų užduočių analizei, klaidų taisymui. Net ir pats tarpinių užduočių formatas bus palankesnis spėliojantiems. O jau kitąmet VBE – rašykite išsamius atsakymus ir argumentuotą tekstą

  2. Valio. Ačiū nuo visų mokinių ir mokytojų. O tai verčiamės per galvą ir skaičiuojam pamokas kaip medų.

  3. Sveiki visi 🙂
    Turiu tokį vieną klausimą – ar visi vienuoliktokai, kurie pasirinko mokytis geografiją, privalo laikyti tarpinį patikrinimą? O gal yra galimybė jo atsakingai atsisakyti… Na o jei sugalvotų, kad ups geografiją pamilau, tai gal būtų galima tą tarpinį patikrinimą laikyti kitąmet su ateinančiais vienuoliktokais?

    • Jūsų keliamas precedentas rimtas. Deja, bet mokiniai gali nesirinkti tarpinio egzamino ir toliau tęsti geografijos mokymąsi. Šių metų 11-okams daroma išimtis – jie galės perlaikyti tarpinį jau būdami 12-okais, t.y. kitais mokslo metais.
      Tačiau, net jeigu mokinys ir nelaikys tarpinio atsiskaitymo, jį privalės laikyti 12 klasėje tuo pat metu, kaip ir tų metų 11-okai.
      Mokytojams reikėtų dėti pastangas, kad mokiniai nevengtų tarpinio atsiskaitymo, nebijotų pagaliau jo. Manymas, kad būnant 12-oku jį išlaikyti bus lengviau – naivu, nes mokinys 12 klasėje mokysis visiškai kitų geografijos dalykų, o tarpinis iš esmės apima gamtinę geografiją. Taigi noras kažko išvengti 11-oje klasėje yra meškos paslauga pačiam sau.

Rašyti komentarą