Trakų rajonas paminėjo Europos dieną

DSCN0373 -Gegužės  8 dieną   Onuškio Donato Malinausko gimnazijoje vyko rajoninė  viktorina „Europa – mūsų  namai“,  skirta  Europos dienai paminėti.  Viktorinoje  dalyvavo  keturių  rajono mokyklų komandos: Aukštadvario vidurinės mokyklos, Rūdiškių gimnazijos, Paluknio „Medeinos“ vidurinės mokyklos ir šeimininkų – Onuškio Donato Malinausko gimnazijos – atstovai.

Renginį pradėjo gimnazijos direktorė Rima Blikertienė. Ji pasidžiaugė atvykusiais dalyviais ir sirgaliais: juokavo, kad ne už jūrų marių yra Onuškis, o tik už vieno kalnelio ir būtų buvę  malonu matyti ir kitų  rajono mokyklų  komandas. Juk, pasak direktorės, pati kelionė iki Onuškio jau yra naudinga ir įdomi geografijos pamoka, todėl gaila, kad likusios mokyklos šia proga nepasinaudojo.

Iš tiesų renginyje pasidžiaugti buvo kuo: šeimininkai džiugino lietuvišku šokiu ir skambia sutartine, o svečiai – aktyvumu, bendradarbiavimu. Viktorina  prasidėjo komandų  prisistatymu ir  burtų keliu tekusios Europos valstybės pristatymu. Visi dalyviai turėjo paruošę ir pademonstravo pristatomos šalies atributiką. Skambėjo prancūziška daina, virtualiai aplankėme Maltos, Vokietijos ir Belgijos gražiausias lankytinas vietas.

DSCN0326


DSCN0311

DSCN0270

affaff

Antrajame  renginio etape vyko teorinių  žinių apie Europą  patikrinimas. Čia virė tikras protų mūšis: teko  atsakyti į nelengvus klausimus apie ES valdymą, varžovų komandai klausimus  sugalvoti, Eurovizijos dainas atpažinti ir kapitonų žaibo turnyre dalyvauti.

Visos  komandos buvo išradingos, sumanios ir kūrybingos. Tačiau  kaip ir visose  varžytuvėse išaiškėjo nugalėtojai: pirmąją vietą užėmė Aukštadvario vidurinė mokykla, antroji teko  Rūdiškių gimnazijai, o ne mažiau vertinga trečiąja vieta pasidalijo Onuškio Donato Malinausko gimnazija ir Paluknio ,,Medeinos“ vidurinė  mokykla.

DSCN

Visos komandos  buvo apdovanotos padėkomis ir prizais.  Padėkos  už puikų mokinių paruošimą ir aktyvų dalyvavimą buvo įteiktos mokytojams Almai Kazlauskienei, Robertui Šalnai, Vilimai Klimaikienei ir Nijolei Česnulevičienei, kuriai visi mokytojai ir mokiniai taria ačiū už puikų renginį.


Trakų r. geografijos mokytojų metodinio būrelio pirmininkė,

Rūdiškių gimnazijos mokytoja metodininkė Violeta Bakšienė

Share This Post

Rašyti komentarą