Produktyvusis geografijos mokytojas

1Lazdijų rajono buvęs Veisiejų Sigitos Gedos gimnazijos direktorius, geografijos mokytojas – ekspertas Albinas Jarmala savo kraštiečiams padovanojo puikią dovaną – knygą „Babrai. Istorija ir žmonės“. Tai solidus, vertas dėmesio leidinys.

Knygoje labai gražiai atsispindi kaimo geografinė padėtis, istorija, vietovardžių pavadinimų kilmė, gyventojų prisiminimai ir kt. Leidinys gausiai iliustruotas įvairių istorinių laikotarpių foto nuotraukomis. Mokytojas Albinas Jarmala kaip vietinis kraštotyrininkas yra labai produktyvus. Tai jo jau dešimtoji knyga. Autorius yra išleidęs: „Čia mūsų šaknys. „ Veisiejų bažnyčia ir jos kunigai“, „Lazdijų krašto žmonės“, „Veisiejų mokykla 1944 – 1990“, „Veisiejų krašto švietimas ir kultūra 1526 – 1944“, parengė programą gimtinės geografijai mokyti ir praktinį leidinį rajono moksleiviams „Gimtinės geografija“ ir kt.

virselis

Dešimtoji knyga autoriui į jo asmeninį gyvenimą atnešė ir sumaištį. Teko atsisveikinti su ūsais. Kai išleido ketvirtą knygą – tai žmonai prižadėjo, kad jau, kai išleis dešimtą, tikrai nusiskus ūsus. Dešimta knyga išėjo ir ūsų nebėra.
Tačiau dauguma mano, kad Albinas be ūsų bus dar produktyvesnis.

LGMA tarybos narys Jonas Malinauskas

Share This Post

Rašyti komentarą