Žemaitijos geografijos mokytojų seminaras

Renginio dalyviaiKelių Žemaitijos savivaldybių geografijos mokytojai jau keleri metai puoselėja tradiciją – periodiškai rinktis vis kitoje savo nuostabaus krašto miestelyje ir derinti kultūrinę-gamtinę pažintį su geografinėmis žiniomis ir metodinėmis naujienomis. Per šias pavasario moksleivių atostogas toks renginys įvyko Žemaičių Kalvarijoje.

Į šio miestelio puikiai sutvarkytą vidurinę mokyklą organizuotai suvažiavo Plungės, Telšių bei Mažeikių geografijos mokytojai. Juos pasveikino mokyklos direktorius Zenonas Garbenčius. Renginio šeimininkas, mokytojas metodininkas Bronius Kleinauskas, užtikrino ir nuoširdų svetingumą, ir surengė pažintinę ekskursiją mokytojams po Žemaičių Kalvarijos miestelį, aplankant įdomiausias jo vietas. Mokytojas aprodė ir savo geografijos kabinetą, kuriame gausu vaizdinių mokymo priemonių, yra interaktyvi lenta. Kaip sako pats mokytojas „kai tik atsiranda kažkokių naujovių, tuojau pat stengiuosi jų įsigyti”. Specialiai šiam renginiui mokytojas surengė per daug metų sukauptą senovinių geografijos vadovėlių bei senųjų knygų parodą.

Nemažą seminaro dalį su geografijos mokytojais bendravo LGMA prezidentas Rytas Šalna, kuris išsakė savo nuomonę dėl IKT naudojimo geografijos dėstyme tendencijų, dalijosi mintimis, idėjomis ir jau nuveiktais visos LGMA bendruomenės darbais šiame veiklos bare.

Seminare buvo pristatytas geografijos vadovėlis GAUBLYS I dalis, demonstruota prie jo parengta USB atmintinė „Šaltinių knyga” ir jos pirminės galimybės, taip pat akcentuotos šios priemonės patobulinimo ateityje galimybės.

Pranešimą apie šio vadovėlio stipriąsias puses ir trūkumus padarė Telšių vidurinės mokyklos geografijos mokytojas Tomas Ubartas, kuris šią priemonę naudoja nuo pat jos išleidimo. Reiklus sau ir viskam, kas susiję su geografijos ugdymu, mokytojas Tomas padarė vieną iš išvadų, jog šis vadovėlis gerokai palengvino jo darbą 11 klasėje.

Seminarą užbaigė leidinių mugė ir sutarimas, kad kitas Žemaitijos mokytojų seminaras įvyks jau kitame mieste.

Norėtųsi, kad šis renginys ateityje taptų visos Žemaitijos geografijos mokytojų susibūrimu.

Tekstas: Ryto Šalnos

Fotografijos: Tomo Ubarto



Share This Post

Rašyti komentarą