Atidaromas pirmasis Baltijos šalyse informacinis terminalas „Pažink Ameriką“

usa-flag-mapRugpjūčio 17 dieną, 15 val., prekybos centre „Panorama“ bus atidaromas pirmasis Baltijos šalyse JAV ambasados informacinis terminalas „Pažink Ameriką“. Ceremonijoje dalyvaus ir svečius pasveikins JAV Valstybės sekretorės patarėjo pavaduotoja viešosios diplomatijos klausimais Bay Fang.

Moderniame infoterminale bus patraukliai pateikiama informacija apie Amerikos gamtą, visuomenę, politiką, kultūrą turizmo galimybes bei vizų išdavimo tvarką. Pasinaudodami lietimui jautriu ekranu moksleiviai ir studentai sužinos apie studijų galimybes JAV, melomanai – išgirs visų laikų gražiausias melodijas, o norintys pareikšti savo nuomonę apie amerikiečius galės išrinkti labiausiai nusipelniusias asmenybes.

US_banner_fin

„Mūsų politiniai santykiai su Lietuva šiuo metu yra tvirtesni nei bet kada anksčiau, tačiau ypatingai svarbu nepamiršti bendradarbiavimo kultūros srityje, taip pat bendražmogiškų santykių. Tikimės, kad šis terminalas leis žmonėms bent virtualiai „pakeliauti“ po Ameriką, sužinoti naujų istorinių ar geografinių faktų, labiau suprasti mūsų kultūrą ir tuo pačiu smagiai praleisti laiką“, – sakė JAV ambasadorė Anne E. Derse.

Oficialios informacinio terminalo atidarymo šventės metu susirinkusius svečius pasveikins aukšto rango diplomatė iš Vašingtono Bay Fang, bus surengta viktorina, o visus susirinkusius linksmins kaip visada puikiai nusiteikę lindi-hop šokėjai.

Iš viso planuojama įrengti tris informacinius terminalus. Pirmasis bus atidarytas Vilniuje, prekybos centre „Panorama“,  antrasis veiks Utenoje, viešojoje bibliotekoje, o trečiasis – keliaus po Lietuvos viešąsias bibliotekas.

Visus žiniasklaidos atstovus maloniai kviečiame dalyvauti atidarymo ceremonijoje.

Dėl papildomos informacijos:

JAV Ambasadorės patarėjas kultūrai, švietimui ir žiniasklaidai
Jonathan Berger
Bergerjm3@state.gov

+370-5-2665462

Share This Post

Rašyti komentarą