Įvyko seminaras geografijos mokytojams

PPRC - UPC pastatasRugpjūčio 26 d., Pedagogų profesinės raidos centre, įvyko Geografijos mokytojų asociacijos inicijuotas seminaras LGMA skyrių ir metodinių ratelių pirmininkams. Renginyje dalyvavo 55 mokytojai iš maždaug 30 Lietuvos rajonų ir miestų.

Seminaro metu mokytojams buvo pateikta informacija apie bendrųjų programų įsigaliojimą, geografijos egzaminą, atnaujinamą www.project.weblab.lt svetainę, 2010 metų olimpiadas ir kt. Diskusijų metu mokytojai pateikė daug siūlymų, pastabų, nuomonių.

Renginyje dalyvavo ŠMM ministro patarėjas ugdymo klausimais gerb. Albertas Lakštauskas. Jis akcentavo dėmesį, kad artimiausiu metu Bendrojo ugdymo taryboje arba kitame posėdyje bus priimamas sprendimas dėl geografijos valstybinio egzamino įvedimo datos. Taip pat mokytojus teigiamai nuteikė patarėjo nuostata, jog dabartinė ŠMM vadovybė stengiasi mažinti kokybinio postūmio neduodančių reformų. Pasak A. Lakštausko, „reikia pagaliau suteikti galimybę mokytojams normaliai dirbti, … programų naujinimas būtinas tik tuomet, kai atsiranda esminiai pokyčiai dėstyme, … nesibaigiantis dokumentų perrašinėjimas reikalauja daug lėšų ir nėra racionalus”. Ministro patarėjas pažadėjo, kad globos su geografijos mokymu susijusius klausimus.

Seminare buvo anonsuota atnaujinama interneto svetainė www.project.weblab.lt, pristatytos jos galimybės. Svetainės atnaujinimo ir pildymo darbai tęsis kelis mėnesius.

LGMA tarybos informacija

Share This Post

Rašyti komentarą