Išleistas 64 „Geografijos aidų” numeris

LGMA logoJau išleistas ir artimiausiu metu LGMA narius pasieks 64 „Geografijos aidų” numeris. Laikraštyje skelbiamos šios temos. 1) Mokyklinės geografijos problemos (tęsinys); 2) Lietuviškoji pasaulio geografija; 3) Užtvenkti ežerai gali išnykti; 3) Ar pasmerkta išnykti Negyvoji jūra? 4) Turizmo tendencijos pasaulyje; 5) 5 priežastys, kodėl keliauti neetiška; 6) Kinija Afrikoje: naujasis kolonializmas? 7) Baltvydžių girion; 8) Orientavimasis geografijos pamokose; 9) Liaudies meteorologija;10) Juros periodo parkas Baltuve;11) Geografinės įdomybės; 12) Įdomūs faktai apie žemės drebėjimus; 12) Toponimikos reikalai.

Share This Post
4 komentarai
  1. Kodėl nėra gerb. V Gerulaičio, D.Česnavičiaus ir kitų geografų straipsnių ir informacijos, kurie irgi turėtų ką pasakyti, ne vien R.Šalna. Kuo daugiau žymių geografų rašys – tuo mums, mokytojams, bus įdomiau ir naudingiau skaityti “Geografijos aidus”.

  2. Jonui, dėkoju už nuomonę. Taip pat informuoju, kad „Geografijos aidai” buvo, yra ir visada, kol bus leidžiamas šis laikraštis, yra atvira geografijos tribūna visiems norintiems. Laikraščio redakcija visada ragindavo, ragina ir ragins visus geografus dalytis savo mintimis, nuomonėmis, idėjomis. Tenka apgailestauti, kad šiais laikais altruistiniais sumetimais rašančiųjų geografų praktiškai nėra.
    Tad raginu Joną į kitą laikraštį, kuris galbūt bus paskutinis šio itin sunkiai ir pasiaukojamai leidžiamo laikraščio numeris, pasiūlyti savo straipsnį. Mielai jį spausdinsime.

    LGMA prezidentas, laikraščio redaktorius ir šio puslapio kūrėjas bei administratorius Rytas Šalna

  3. Sveiki,
    gerb. Jonui norėčiau pasakyti, kad netgi šiais altruistiniais laikais galėčiau surasti laiko parašyti reikalingą nedideli straipsnelį, todėl laukčiau pageidavimų. To niekada neatsisakau padaryti, – juk viskas vardan geografijos. Tikiu, kad gerb. prezidentas, laikraščio redaktorius ir šio puslapio kūrėjas bei administratorius Rytas jį išspausdins Geografijos Aiduose arba bent jau patalpins šioje svetainėje. Geografijos tematika vis platėja, realiai gilėja specializacija, bet nemenką dalį visuomeninės geografijos klausimų galiu kiek nušviesti ar bent pakomentuoti.
    Pagarbiai visai geografų bendruomenei,
    Darius

  4. Labai smagu, kad gerb. Darius siūlosi ir netgi pažadėjo parašyti straipsnį, o gal ir jų ciklą, svarbiais visuomeninės geografijos klausimais. Neabejotina, kad mokslo smagračiui vis labiau įsisukant, vis svarbesnis ir naudingesnis tampa nuomonių pliuralizmas, juoba kad ir mokyklinėje geografijoje apsčiai diskusinių klausimų, dėl kurių reikia ieškoti sutarimų.
    Dar kartą raginu visus geografus, kurie vardan geografijos mato tikslą ir norą kažką nuveikti, drąsiai rašyti ir reikšti savo mintis.

Rašyti komentarą