Garliava – geografijos mokytojų traukos centras

Krypcių rodyklė JonučiaiGeografijos kabinetas ir jo įranga neginčijamai yra vienas svarbesnių veiksnių, nuo kurio priklauso mokinių mokymosi motyvacija. Lietuvoje yra nemažai puikiai įrengtų geografijos kabinetų. Vienas iš jų – Kauno rajono Garliavos Jonučių vidurinėje mokykloje. Šis kabinetas mokytojo eksperto Valentino Padriezo iniciatyva pavadintas prof. A. Basalyko vardu.

Šis geografijos kabinetas jau kuris laikas yra geografijos mokytojų traukos centras. Kabinete sukaupta gausi mokymo priemonių kolekcija, turtinga biblioteka. Įranga pilnai pritaikyta šiuolaikiniam geografijos dėstymui. Šiame kabinete kiekvienas gali pasisemti idėjų ar tiesiog kaip muziejuje paganyti akis.

Gruodžio 10 d. į Garliavą atvyko Panevėžio rajono LGMA skyriaus pirmininkės Vitalijos Juodinskienės suburti geografijos mokytojai. Jie turėjo galimybę apžiūrėti kabinetą, pabendrauti su Kauno rajono geografijos mokytojų bendruomene. Šio dviejų rajonų geografijos mokytojų susitikimo metu pasikeista nuomonėmis 11-12 klasės programos, valstybinio geografijos egzamino, įvairių mokymo priemonių klausimais. Renginyje kalbėta apie kai kurių gebėjimų, įtrauktų į atnaujintas programas, ugdymą. Akcentuotas dėmesys, jog ne visiems programose numatytiems įgūdžiams ugdyti mokyklos turi reikiamų priemonių. Viena iš tokių – GPS prietaisai, kurių galimybės pristatytos šiame renginyje.

Basalyko stendas Jonuciai

Daugelis mokytojų akcentavo, kad jų mokyklose lėšų mokymo priemonėms pirkti nėra, tačiau kiti kaip tik tvirtino, kad lėšų yra, tačiau greičiausiai jos skirstomos neaiškiai, tokios mokyklos neturi įsivedusios aiškios tvarkos.

2009 metais visais lygiais užfiksuota labai daug atvejų, kai mokymo priemonėms skirtos lėšos, pažeidžiant įstatymus, panaudotos ne pagal paskirtį. Tai akcentavo ir Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė per spalio mėnesį įvykusi susitikimą su visų dalykinių asociacijų vadovais. Ji taip pat pabrėžė, kad mokyklos turi skirti daugiau dėmesio mokymosi aplinkai gerinti.

Pasibaigus renginiui, visi mokytojai pabrėžė tokių susitikimų ir diskusijų naudą.

Basalyko kabinetas Jonuciai

Kabineto fragmentas Jonuciai

Atradeju galerija Jonuciai


Garliavos Jonučių vidurinė mokykla ir joje dirbantys geografijos mokytojai kviečia bendradarbiauti visus LGMA skyrius. Pageidaujantys atvykti į Garliavą, turėtų kreiptis į Valentiną Padriezą:

mob. tel. 698 70822 arba 683 12722

el. paštas: valpad@gmail.com


Share This Post

Rašyti komentarą