Geografijos pasaulis jūsų rankose

Eurogeo-geocubeGeocube yra patraukli interneto išteklių apie geografiją svetainė. Geocube yra grindžiama Rubiko kubiko principu ir turi šešis vadinamuosius veidus bei 54 temas. Tai yra virtuali ir lengvai prieinama interneto svetainė, kurioje galima rasti daug medžiagos.

Vadinamąjį Geocubą galima sukti pelės pagalba ir tyrinėti įvairias geografines sritis. Jose pateikiama informacija skirta skaityti, žiūrėti ir domėtis geografija bei ieškoti atsakymų, kokia jos paskirtis. Jei kam iš Jūsų pažįstamųjų ar artimųjų kyla abejonių dėl geografijos reikalingumo – nukreipkite juos į Geocube.

Ši svetainė bus naudinga visiems, besidomintiems geografija. Mokytojai joje ras nemažai naudingos vaizdinės medžiagos, mokantys anglų kalbą – puikių tekstų. Mokiniams, studentams tai bus puiki mokymosi aplinka.

Čia rasite aktualiausias geografines sritis, turėsite progos pamatyti, į ką akcentuojamas dėmesys geografijoje, kokios problemos keliamos. Šitie potyriai leis kritiškiau, bet objektyviau vertinti mūsų Bendrosiose geografijos programose sudėtus turinio akcentus, patys atsirinksite, kas yra pelai, o kas grūdai.

Visiems mokytojams siūloma aplankyti visus Geocube veidus ir visas temas.

Geocube nuoroda spauskite čia

Lietuvos geografijos mokytojų asociacijos prezidentas

Rytas Šalna

Share This Post

Rašyti komentarą