Mokytojus galės atleisti, jei mokiniai blogai mokysis

piktas mokytojasJungtinių Valstijų Floridos įstatymų leidėjai, susirinkę 60-ojoje sesijoje antradienį, greitai priėmė teisės aktus, kurie susies naujų mokytojų atlyginimus su jų mokinių demonstruojamais rezultatais. Tokios priemonės įgalins mokyklas atleisti mokytojus dėl prastų darbo rodiklių, praneša „New York Times“.

Galutinai šios naujos taisyklės turėtų būti patvirtintos kitą savaitę. Kitaip nei praėjusiais metais, kuomet panašius įstatymus vetavo buvęs gubernatorius, kuriam tokios priemonės pasirodė per daug griežtos, naujoji sušvelninta versija turėtų nesunkiai gauti gubernatoriaus Ricko Scotto pritarimą.

Šios plačius pokyčius numatančios tvarkos Floridos Atstovų rūmuose ir Senate turėtų sukrėsti atlyginimų mokėjimo ir jų darbo trukmės sistemą, kuri buvo reglamentuojama tais pačiais įstatymais ištisus dešimtmečius. Dėl jų Florida prisijungtų prie keleto valstijų, kovojančių su mokytojų profesinėmis sąjungomis.

Šaltinis: delfi

Naujos tvarkos rėmėjai teigia, kad ji leis lengviau skatinti ir atlyginti geriausiems valstijoms mokytojams ne už jų darbo stažą, o už faktinę darbo klasėje kokybę. Anot jų, tai užtikrins galimybę prasčiausius rezultatus rodančioms mokykloms prisivilioti daugiau efektyvių mokytojų.

Jeigu bus priimti, naujieji teisės aktai reikš, kad nuo 2014 metų moksleivių įvertinimo testų rezultatai sudarys pusę mokytojų įvertinimo kriterijų. Kita pusė priklausys nuo mokyklos direktoriaus nuomonės. Šie įvertinimai leis kasmet pakelti mokytojus pareigose arba juos atleisti, jeigu blogi reitingai tęsis net penkerius metus iš eilės.

Share This Post

Rašyti komentarą