Geografijos valstybinio brandos egzamino PAVYZDINĖ UŽDUOTIS ir kiti dokumentai

egzaminas_mokslai_mokykla_testas2012 metais pirmą kartą bus organizuojamas ir vykdomas geografijos valstybinis brandos egzaminas. Todėl visiems geografijos mokytojams, kurie susiję su šiuo egzaminu, būtina kuo nuodugniau susipažinti su dokumentais bei jo vykdymą užtikrinančiais reikalavimais.
.
2010 metų sausio 19 d. Švietimo ir mokslo ministro įsakymu Nr. V-81 buvo patvirtinta Geografijos valstybinio brandos egzamino programa. Pagal joje apibrėžtus geografijos mokymosi tikslus ir uždavinius, egzamino metu tikrinamus mokinių gebėjimus ir egzamino struktūrą bei tematiką bus kuriama 2012 metų geografijos valstybinio brandos egzamino užduotis.

Pristatoma pavyzdinė 2012 metų geografijos valstybinio brandos egzamino užduotis jos vertinimo_instrukcija ir atsakymų_lapas, kuriame mokiniai turės pateikti atsakymus į užduotyje suformuluotus klausimus.

Kaip buvusio geografijos mokyklinio, taip ir būsimo valstybinio brandos egzamino užduoties struktūra lieka ta pati:
I dalyje yra klausimai su pasirenkamaisiais atsakymais,
II dalyje pateikiami atviro tipo klausimai, į kuriuos reikia atsakyti remiantis įvairiais geografiniais šaltiniais, statistine informacija, žemėlapiais.

Nors pavyzdinė užduotis ar jos fragmentai ne kartą buvo viešinta, mokytojams pravartu su ja susipažinti ir ją išbandyti. LGMA ragina mokytojus komentuoti užduotis: jų metodinį lygį, turinį, prasmingumą, atitikimą Programoms, Topo objektų sąvadui ir kt. Neabejotina, kad konstruktyvios pastabos prisidės prie Egzamino užduočių tobulinimo.


2012_Geografijos-valstybinio-egzamino-programa

2012_GEOGRAF-PAVYZDINE-Uzduotis

2012_GEOGRAF-PAVYZDINE-Vertinimo_instrukcija

2012_GEOGRAF-PAVYZDINE-Atsakymu_lapas

Parengta pagal NEC informaciją




Share This Post
5 komentarai
  1. Laba diena,
    Koks bus geografijos valstybinio egzamino pereinamasis balas?

  2. Mieli kolegos, pirmi metai kai susiduriu su geografijos egzaminu. Patikrinau šių metų bandomojo egzamino pavyzdinės užduoties vertinimo instrukciją ir pakraupau. Jeigu čia tikrai tai kas yra, tai nežinau ką ir sakyti. Kiek suprantu šios užduotys tai 2010 metų egzamino užduotys ir tikiu, kad ta pati vertinimo instrukcija pagal kurią buvo šis egzaminas vertintas.
    I dalis – 13 neteisingų atsakymų. Turi būti – 2-c,5-a,6-b,7-b,8-c,9-c,10-b,11-c,12-a,14-d,15-b,16-a,19-c.
    II dalis. 22.2 Klausiama. Kokia pluta sudaro skaitmeniu 2 pažymėtą litosferos plokštę? Atsakymas – žemyninė pluta, o ne P. Amerikos plokštė. 24.1 Pakistanas,o ne Tailandas.24.5 iš viso nesamonę rašo – tai BVP 1 gyventojui.
    28.3 Priežastis – Žemė juk sukasi iš vakarų į rytus. Linkiu sėkmės.

  3. Pritariu Jums Zigmantai. Prieš pora savaičių su kolega įnirtingai apie valandą aiškinomės, kaip ta Žemė sukasi. Apsisuko galva.
    Gal žinote kur rasti tą pereinamąjį balą?

  4. Mieli kolegos, vėl kreipiuosi į jus. Po vakarykštės mano pastabos egzmino užduotys yra ištaisytos.

Rašyti komentarą