2012 m. Nacionalinis mokinių Č.Kudabos geografijos konkursas

c.Kudabos logoMokiniai kviečiami dalyvauti XII Nacionaliniame mokinių Č. Kudabos geografijos konkurse, kuris vyks 2012 metų kovo 31 dieną Lietuvos Edukologijos universitete  (LEU) (Studentų 39, Vilnius).

Konkurso programa:

09.30–11.00 konkurso dalyvių registracija (Gamtos mokslų fakultete)

11.00–11.30 konkurso atidarymas (Gamtos mokslų fakulteto kieme)

11.30–13.00 teorinės ir kūrybinės užduotys mokiniams (auditorijose)

11.30–13.00 paskaita mokytojams (LEU senuosiuose rūmuose, aktų salėje)

Visi, norintys dalyvauti šiame konkurse, privalo registruotis iki 2012 metų kovo 5 dienos. Registracija pradedama nuo 2012 m. vasario 6 d. www.lgd.lt.

.

Kvietimas_į_Č.Kudabos_konkursą

Č.Kudabos konkurso nuostatai

Share This Post
19 komentarų
  1. Praejau mokyklos atranka. as astuntoke. is ko man reikia ruostis? Ar pakanka vien vadovelio, ar dar ko reikia? kokios ten astuntokams uzduotys?

    • Į šį klausimą tiksliau gali atsakyti organizatoriai. Tačiau iš praktikos žinoma, kad konkurso užduotys labiau siejamos su mokymo programa ir vadovėliais. Šiuo klausimu daugiau informacijos gali suteikti Jūsų geografijos mokytojas.

  2. Labai aciu.

  3. O ar gali būti taip, kad kai kurios užduotys kartojasi (pvz., 8 kl. 2009, 2010 2011 2012…..)?

  4. O kokie prizai uzemus 1, 2 ar 3 vietas?

  5. g- būna, kad užduotys kartojasi, ar tiesiog patikrinama ar prisimeni, ką mokėjai praeitais metais. O prizai būna pagal rėmėjus: tarkim jei tais metais remia kelionių agentūros tai ir prizai kelionės į kitas šalis ar stovyklos užsienyje. Ir jie būna surašyti lankstinuke, kurį gausi atvykusi į konkursą, 😉

  6. Ką tik po konkurso. Buvo įdomu. Bet- klausimai ir atsakymai kelia abejonių.
    Cituoju E.Valančienės “Lietuvos geografija” tekstą, apie Nemuno deltą. ” Prieš įtekėdamas į Kuršių marias dėl gausių sąnašų Nemunas skaidosi į šakas ir sudaro deltą. Ji prasideda žemiau Sovetsko…svarbiausios Nemuno deltos atšakos- Rusnė, Gilija, Atmata, Skirvytė” Atmata ir Skirvytė tikrai trumpesnės.
    Tai tik vienas pastebėjimas.

  7. Prisidedu.
    11-12 1.3 užduotis- na Airija tikrai ne Azijos valstybė 🙂

  8. Laba diena, esu geografijos mokytoja. Nusipirkau Č.Kudabos konkurso užduotis su atsakymais. Labai detaliai nežiūrėjau, bet atkreipiau dėmesį į 9 kl. klausimą ir atsakymą: didžiausias ozas – Šeškinės ozas. Kuom remiantis tą didumą apibūdinti? Jei ozų matmenys pateikti čia http://www.joniskis.lt/Turizmas/Lankytinos-vietos/SAUGOMI-GAMTOS-PAMINKLAI
    http://lt.wikipedia.org/wiki/%C5%A0e%C5%A1kin%C4%97s_ozas
    Pamokose akcentuodavau, jog Žagarės ozas ilgiausias ir didžiausias(8km), o Šeškinės žinomiausias(1,16km). Ačiū už atsakymą.
    Pagarbiai, I.Patkauskienė

  9. Laba diena.Klausiu dar sykį,nes nesulaukiu atsakymo. Norėtume sužinoti kokia didžiausia Lietuvos pelkė? 9klasės užduotyje atsakyta, kad tai Žuvintas, tačiau “Geografiniuose aiduose” patikslinta, kad Čepkeliai.Tai kaip yra iš tikrųjų? Gal reikėtų užskaityti abu atsakymus? Ačiū už atsakymą.

    • Į šį klausimą turi pateikti atsakymą Kudabos konkurso organizatoriai. Jeigu įvyko šis nesklandumas, reikia tikėtis, vertintojai, užskaitys abu atsakymus.

  10. Sveiki,
    esu mokytoja, pirma karta su mokine dalyvavome konkurse, noreciau pasiteirauti kada bus konkurso rezultatai ir kaip juos suzinoti.aciu

    • Už Č. Kudabos konkurso rezultatus atsakingi šio renginio organizatoriai. Kaip rodo daugiametė patirtis, rezultatai būna suvesti maždaug per mėnesį nuo įvykusio renginio. Rezultatai skelbiami konkurso rengėjų adminstruojamose svetainėse.

  11. Laba vakara,
    norėčiau sužinoti, kada bus konkurso rezultatai. Jau praėjo daugiau nei mėnuo,tačiau rezultatai nė nenusišviečia. Gal žinote tikslią data?

  12. Rezultatai turėtų pasirodyti nuo gegužės 15 dienos, bet gali būti, kad ir anksčiau

  13. Laba diena. Norėčiau paklausti kokioje (-iose)svetainėse bus skelbiami rezultatai. Ar jie bus patalpinti čia?

  14. Ar jie išvis bus skelbiami ?
    Pernai metų rezultatų niekur nėra.
    Nei http://www.olimpiados.lt/geografija/c-kudabos-geografijos-konkursas/blog,
    nei http://www.vpu.lt/gmf/rgk/Page.aspx?pageID=4444,
    nei http://www.lgd.lt/
    Daugiau nežinau kur ieškoti.
    O kaip šįmet?

Rašyti komentarą