Išleista unikali knyga apie kalnus ir Lietuvos alpinizmą

0_KalnamsPasaukus_virselis2Pradedama platinti garsaus Lietuvos alpinisto Vitaliaus Stepulio knyga „Kalnams pašaukus”. Solidžios apimties, gražiai iliustruotas leidinys praturtins bet kurį geografijos kabinetą ar geografijos mokytojo knygų biblioteką. Knygą bus galima įsigyti „Baltijos knygų mugėje” vasario 23–26 d. leidyklos DIDAKTA stende. Po parodos knyga išskirtinėmis teisėmis bus platinama tik leidykloje DIDAKTA. 

Knygoje pažvelgta į Lietuvos alpinizmą per atskiro individo potyrius kalnuose, taip pat nagrinėjamos priežastys, skatinusios pokario kartą pasukti kalnų takais. Detaliai pateikiami Lietuvos alpinistų žygių aprašymai 1979–1990 m. Prisimintas pirmasis  įkopimas į aukščiausią žemės viršūnę – Everestą 1993 m. bei Lietuvos vėliavos žygis į aukščiausias pasaulio žemynų viršūnes. Taip pat leidinyje pateikti duomenys apie Lietuvos alpinistų įkopimus į viršūnes, iškilusias daugiau nei 8000 metrų.

Straipsniuose išsamiai nagrinėjamos pasaulinės alpinizmo atsiradimo ir raidos tendencijos, daug dėmesio skirta speleologijai – „alpinizmui žemyn“. Moksliškai išnagrinėtos ledynų susidarymo, jų slinkimo ir sniego griūčių priežastys. Autoriai dalinasi savo  patirtais išgyvenimais kalnuose, mintimis apie alpinistinę romantiką ir bando atsakyti į seną klausimą „kodėl einu į kalnus?“


0_KalnamsPasaukus_virselis

Share This Post
2 komentarai
  1. Kaip gauti ta knyga -labai reikia.

Rašyti komentarą