2012 m. valstybinio geografijos brandos egzamino užduotis

GeogLogo2012 metų birželio 8 d. vyko pirmasis Lietuvos mokyklinės geografijos istorijoje valstybinis brandos egzaminas. Egzaminą laikyti rinkosi 5 273 kandidatai. Šis egzaminas buvo vykdomas 69-uose Lietuvos savivaldybių administracijų įsteigtuose centruose.

Siūlome susipažinti su šio egzamino užduotimis, kurias bei jų atsakymus galėsite ir ateityje rasti šiame puslapyje. .

2012 m. Geografijos valstybinio egzamino užduotis

.

Esate mokiniai, mokytojai ar šiaip geografijos mylėtojai ir turite nuomonę apie egzamino užduotis – drąsiai komentuokite.

Share This Post
33 komentarai
  1. Užduotys nebuvo labai sunkios, bet tokių kabliukų buvo. Man kas nepatiko, tai kad nereikėjo niekur beveik pritaikyti kartografijos pagrindų ir pan.

    • Linui. Net ir labai nesigilinant į užduotis galima padaryti išvadą, kad kartografijos, tiksliau, kartografinių įgūdžių tikrai reikėjo. Žemėlapių skaitymas, ypač Lietuvos vakarinės dalies analizė tai aiškiai rodo. Be to, reikėjo nustatyti atstumą pagal mastelį ir kt. – visa tai yra topografija, kartografija. O svarbiausia, kad visa tai praktiniai dalykai, o ne sausi teoriniai. Buvo, aišku, šiek tiek ir to, bet čia jau parodys gilesnė analizė.

  2. Mano nuomone, užduotys buvo lengvos. Galbūt reikėjo įdėti daugiau tokių užduočių, kurios išskirtų daugiausiai mokančius. Kai kurie klausimai, kurie buvo skirti A lygiui, buvo tikrai B lygio.

  3. Na, gal aš netiksliai panaudojau šią sąvoką, bet turėjau omenyje valstybių padėties išmanymą gilesnį, ežerų, upių vietas. Na kaip Arnas teigė trūko klausimų, kuriems reikėjo daugiau žinių, kuriuose galėtų pasireikšti mokiniai daugiau mokantys. Kad daug praktikos reikėjo dirbant su žemėlapiais – faktas. Bet šiaip visumoj man patiko egzaminas, buvo įdomus,žymiai įdomesnis nei praeitų metų.

    • Taigi tie pavadinimai, kurių trūko ir kuriuos vis dar kala dauguma mokinių, yra ne pats svarbiausias dalykas ir jokiu būdu nėra rodiklis, kad kas daug tų pavadinimų žino, tas gerai moka ar mokėsi geografijos. Atsiminkite visi, kad bet kuris, kuris žinos kad ir visus pasaulio vietovardžius, NIEKADA geografijos egzamine negaus aukšto įvertinimo, nes šiuolaikinė geografija kelia klausimus, į kuriuos gebėjimas atsakyti ir yra tikroji geografija. Žinoma, reikia gaudytis žemėlapiuose, tačiau neeikvokite tam per daug energijos.

  4. Egzaminas buvo geras – tiko ir B, ir A kursui. Manyčiau, kai tai pirmas valstybinis egzaminas, jis toks ir turėjo būti: gebėjimų pritaikyti žinias šiuolaikiniame pasaulyje.

  5. o 23.3 užduotyje nėra jokio miesto į ŠV nuo Kelmės už 66km. Kaip tai suprasti? Koks čia bus vertinimas, kai klaidinga užduotis?

  6. 23.3 užduotyje viskas tvarkoj : mastelis 1:1100000, taigi, 1 cm = 11 km. Mums reikia 66 km, tad jamam 6 centimetrus į šiaurės vakarus. Plungė.

    • Mastelis, žinoma, nelogiškas. Realiai kartografiniuose darbuose tokių nebūna. Visada visi kartografai stengiasi parinkti logišką, patogų mastelį. Ateityje vienareikšmiškai tokių pritemptų mastelių reikia vengti.

  7. Kiek pamenu, panašiai mastelis buvo užrašytas ir praėjusiais metais.

  8. Monikai. 23.3 užduotis nėra tvarkoj. Jeigu išsiėmėte užduotį iš interneto, tai tada viskas tvarkoj ir tie 6 cm gaunasi nuo Kelmės iki Plungės, bet originale, šie atstumai nesutampa. Taigi, ar LGMA atkreipė į tai dėmesį?

  9. Pritariu Jūratei, kaip pirmas toks mokyklinis/valstybinis egzaminas, tikrai turėjo būt nesunkus(buvo nesunkus), bet apsirikt drąsiai galima.

  10. Gal žinot kada rezultatai bus?

  11. Tikrai būtų neblogai žinot, kada maždaug bus rezultatai 🙂

  12. Norejau paklaust kas zino kada bus istaisytas ir zinomi rezultatai?

  13. Šios savaitės gale jau turėtų paaiškėti (manau, penktadienį) 🙂

  14. šią savaitę rezultatų dar nebus

  15. Na, egzaminas nebuvo lengvas, bet nebuvo ir sunkus, bet labiau krypo i sunkiąją pusę. Buvo tikras valstybinis egzaminas. Daug painių ir suktų užduočių, kurios klaidino.

  16. Sveiki,
    šiandien skambinau į NEC, tai pranešė, kad vis dar vykdomas darbų taisymas.

  17. Kiek girdėjau..tai liktais dar vyksta taisymas..

  18. Jau yra atsakymai 🙂

  19. Kažkaip geografų nesigirdi… :S

  20. islaikiau geografija 50% sveikinu save B)))

  21. Monika,kiek gavai? 🙂

  22. 97%, o tu? Kur stosi?
    ne 100 gavau, bet man gerai ir tiek :S Logiškai galvojant tikrai geras įvertinimas, bet man labai patinka geografija.. Bet net nusivyliau savimi, nes žinau, kad kiti net po 100 surenka.

  23. tiek pat 97 %..iš pažįstamų mano, tai tas rezultatas pats populiariausias :DD norėčiau į meteorologiją, o tu?

  24. As i “Geography with International Studies”, Manchester university 😀

  25. Oho, kaip krūtai…gal kas turit vertinimo instrukciją? ar bus įdėta čia?

  26. Sveiki, aš pasigirsiu, šimtą gavau, visai nesitikėjau! Pati laukiu vertinimo instrukcijos bei kasmetinės nec’o egzaminų analizės. Labai įdomu bus pažiūrėti, kaip atrodo taškų ir balų koreliacija 🙂

  27. Gerbiami LGMA, gal galėtumėte patalpinti valstybinio egzamino vertinimo instrukciją? Būtume labai dėkingi.

  28. Laba diena, kur būtų galima rasti 2012 metų geografijos egzamino atsakymus?

  29. Egzamino atsakymai neskelbiami, ir čia ne mūsų įgeidis. Jų tiesiog neskelbia NEC.

  30. kur yra 2012 geografijos egzamino atsakymai

Rašyti komentarą