Pratybų sąsiuviniai GAUBLYS. Visuomeninė geografija 11–12 klasei

Pratybos_GAUBLYS_Visuom_I_dalisNaujiesiems mokslo metams leidykla DIDAKTA išleido pratybų sąsiuvinį (1 dalis) vadovėliui GAUBLYS „Visuomeninė geografija”.  Taip pat rugsėjo pirmąją savaitę bus pradėta platinti šios mokymo priemonės atsakymų medžiaga mokytojui.

GAUBLYS. Geografijos pratybų sąsiuvinis 11-12 klasei
„Visuomeninė geografija“ I  dalis

Rytas Šalna, Mantas Šiumeta, Robertas Šalna
Pratybos_DID_VG_01
Šiame pratybų sąsiuvinyje pateikiama daug su pagrindinėmis žiniomis ir geografiniais gebėjimais susijusių užduočių. Pirmoji dalis apima keturis pirmuosius vadovėlio skyrius: „Politinė geografija”, „Gyventojų geografija”, „Gyvenviečių geografija” ir „Pasaulio ir Lietuvos ūkis”.
.
Sąsiuvinyje pateikiamas platus spektras užduočių: rašytinių šaltinių analizės ir lyginimo, darbo su kartoschemomis ir struktūrinėmis schemomis, informacijos paieškos internete, karikatūrų nagrinėjimo bei kitos užduotys. Dalis užduočių novatoriškos ir anksčiau nenaudotos žemesnėms klasėms skirtuose sąsiuviniuose. Autoriai stengėsi parengti daugiau tokių užduočių, kurios reikalautų kritinio mąstymo, žinių taikymo, asmeninės nuomonės. Nemažai užduočių, kaip ir pridera vyresnėms klasėms, atitinka aukštesnius Bloom’o taksonomijos rangus. Užduotis įvairios apimties, todėl jas galima atlikti ir mokykloje, ir namuose. Dalis jų platesnio pobūdžio, reikalauja daugiau pastangų, todėl tai tarsi maži geografiniai tyrimai.


Gaublio_Visuomenines-pratybos_6-7
.
Gaublio_Visuomenines-pratybos_14-15
.
Gaublio_Visuomenines-pratybos_24-25
.
Autoriai ir leidykla laikosi nuomonės, kad šie pratybų sąsiuviniai nuosekliai ir kryptingai padės prisiminti ir įtvirtinti svarbiausią mokomąją medžiagą,  Vidurinio ugdymo bendrojoje programoje nurodytus reikalavimus mokinių žinioms ir gebėjimams. Užduočių įvairovė ir sudėtingumo lygiai sudaro galimybę sąsiuvinį naudoti mokant ir bendruoju, ir išplėstiniu kursu. Nemažai užduočių atitinka Valstybinio geografijos egzamino užduotims keliamus reikalavimus, dėl to kryptingai su šiais sąsiuviniais dirbantys moksleiviai gali sėkmingai ruoštis geografijos brandos egzaminui.
.
Pratybos platinamos:
Vilniusleidykla DIDAKTA (didmeninė kaina / mažiausios kainos garantija! / galima užsisakyti su pristatymu / galima pirkti internetu)

Nuo šių mokslo metų pradžios leidyklos parengtų pratybų sąsiuvinių bei šios serijos vadovėlių galite įsigyti daugumoje Lietuvos knygynų.
.

Atsakymų sąsiuvinis
Efektyvesniam darbui su mokiniams skirtais pratybų sąsiuviniais ir su vadovėliu išleistas pratybų sąsiuvinis mokytojui su atsakymais. Jie sąsiuviniuose įrašyti raudonai, tad gerai matyti. Autoriai pateikė atsakymus praktiškai į visas užduotis. Kai kurie atsakymai yra rekomenduojamojo pobūdžio, tad mokytojai gali juos interpretuoti savaip. Neabejotina, kad tokį sąsiuvinį turintis mokytojas sutaupys daug savo laiko, kurį galės skirti kitoms veikloms.
.
Pratybos_DID_VG_ATS_01
.
Gaublio_Visuomenines-pratybos_ATS_6-7

Pratybos su atsakymais platinamos tik leidykloje. Jas įsigyti gali tik mokytojai arba mokyklos.
Pratybų sąsiuvinį, kaip mokymo ar metodinę priemonę, galima pirkti už mokinio krepšelio lėšas.
.
Kopijuoti, dauginti ir mokiniams, ir mokytojams skirtus sąsiuvinius kategoriškai draudžiama. Draudimo nepaisantys mokytojai pažeidžia autorių ir leidyklų autorines teises, o tokia veikla geografijos mokytojų bendruomenėje laikoma netoleruotina. Pratybų autoriai ir leidėjai prašo mokytojų gerbti jų teises.
.
Antroji sąsiuvinių mokiniui ir mokytojui dalis bus išleista gruodžio-sausio mėnesiais.

Leidyklos DIDAKTA informacija
P.s. leidykla yra nuolatinė geografijos olimpiadų, konkursų, LGMA veiklos rėmėja

Share This Post
11 komentarų
  1. Laba diena,
    Ar bus galimybė įsigyti pratybas ir atsakymus geografijos konferencijoje?
    Lina

    • Taip, tokia galimybė tikrai bus. Jei pageidaujate didesnio kiekio, prašome iš anksto kreiptis į leidyklą.

  2. Sveiki as mokausi geografijos egzaminui savarankiskai,ir noreciau issigyti geografijos pratybu atsakymus,ar butu tokia galimybe?

  3. Sveiki. ar yra gaublio pratybų II dalis atsakymu jau išleista

    • Ir pratybos, ir atsakymai pilnai paruošti ir dabar yra spausdinami. Leidykloje šiais leidiniais bus pradėta prekiauti sausio 14-15 d. Mokiniams skirtomis pratybomis bus prekiaujama daugelyje Lietuvos knygynų. Mokytojams, kurie nori sutaupyti, rekomenduojama pirkti šiuos leidinius tiesiai iš leidyklos.

  4. Sveiki, ar galima pratybas atsisiūsti internetu?

  5. Laba diena.noriu nusipirkti Gaublio II DALIES pratybų atsakymus.
    Padarbiai
    Vida

  6. Kaip uzsisakyti atsakymus?

Rašyti komentarą