Startavo unikalus konkursas moksleiviams „Pažink JAV“

Pažink JAVStartavo naujas ir unikalus konkursas moksleiviams „Pažink JAV“, kurio vienas iš partnerių yra Lietuvos geografijos mokytojų asociacija. Visi norintys pasitikrinti žinias ir laimėti kelionę į Jungtines Amerikos Valstijas kviečiami registruotis interneto puslapyje

.

http://www.pažinkjav.lt/

.

Be to, įdomius ir gal nežinomus faktus galite rasti mūsų Facebook puslapyje www.facebook.com/PazinkJAV.

Konkurso organizatorius: VšĮ Edukacijos akademija.

Konkurso partneriai:

JAV ambasada Lietuvoje (http://vilnius.usembassy.gov/),

Lietuvos Respublikos ambasada Vašingtone (http://usa.mfa.lt/),

!!!  Lietuvos geografijos mokytojų asociacija (http://www.project.weblab.lt/)

.

Laikas
  • I-asis konkurso etapas vyks 2012 metų spalio 16-18 dienomis (internetu)
  • Finalinis konkurso etapas vyks 2012 metų spalio 27 dieną Vilniuje.
Dalyviai

Dalyvauti konkurse kviečiami 6-10 klasių visų tipų mokyklų mokiniai. Dalyvių skaičius neribotas, dalyvauti konkurse gali visi, turintys interneto prieigą.

Konkursas vyks dviejose amžiaus grupėse:

  • „Žvaigždės“ – 6-8 kl. moksleiviams,
  • „Ereliai“ – 9-10 kl. moksleiviams
Registracijos tvarka

Kiekvienas norintis dalyvauti konkurse, turi užpildyti registracijos formą (žr. punktą Registracija) ir sumokėti konkurso dalyvio mokestį. Apmokėti galima individualiai arba kolektyviai (mokytojas arba mokykla), tokiu atveju dalyvių sąrašas turi būti atsiųstas elektroniniu paštu info@edukacijosakademija.lt, o mokėjimo pavedime nurodyta mokytojo pavardė arba mokyklos pavadinimas.

Gavus apmokėjimą, per 3 darbo dienas bus išsiųstas patvirtinimas ir prisijungimo slaptažodis.

Nugalėtojai

I internetinio etapo nugalėtojai bus skelbiami mūsų puslapyje 2012 m. spalio 21 dieną ir informuoti asmeniškai telefonu/elektroniniu paštu nurodytu registracijos anketoje.
II turo nugalėtojai ir dalyviai bus apdovanoti Vilniuje 2012 m. spalio 27 dieną pasibaigus konkursui.

Nugalėtojai interneto svetainėje (www.pažinkJAV.lt) bus skelbiami 2012 m. spalio 30 dieną.

Prizai

Kiekvienos amžiaus grupės nugalėtojas bus apdovanotas pagrindiniu prizu – 5 dienų kelione į JAV. Visi dalyvavę finaliniame etape gaus atminimo dovanas ir rėmėjų prizus.

Share This Post
4 komentarai
  1. Sveiki, o galima butu suzinoti , kiek klausimu atsakyta teisingai, labai labai idomu.

  2. Teko stebėti dalyvių nesąžininguma, vieni atsakinėjo į klausimus, kiti šalia ieškojo atsakymų visagaliame internete. Todėl manau, kad pirmas etapas buvo organizuotas prastai. Galvojant tik savo galva max užtruko 30 min ir mažiau. Bet gal konkurso sumanytojai norėjo patikrinti, kaip vaikai naudojasi internetu?

    • Labai dėkojame už pastabą ir repliką. Kadangi konkursas vyksta nuotoliniu būdu, be jokios abejonės, kad galimi nesąžiningumo atvejai. Čia jau mokinių atsakomybės reikalas. Tačiau priekaištauti organizatoriams, kad kažkas prastai organizuota – ne rimta. Tokiu atveju be kritikos paimkite ir pasiūlykite kažką konstruktyvaus. Apie 30 min max mąstymui tai čia sunku tuo patikėti. Joks profesorius neatsakys į visus klausimus iš savo galvos. Ar Jūs patys mėginote atsakyti į visus klusimus?
      Klausimai sugalvoti taip, kad į juos atsakant būtinai reikėtų naudotis papildomais informacijos šaltiniais, kad ir visagaliu internetu, svarbu, kad dalyviai apskritai atsakytų į kuo daugiau klausimų.
      Po pirmos dienos 7-8 klasių testo teisingai į visus klausimus neatsakė nei vienas dalyvis, o tai rodo, kad klausimai, nors ir buvo rišami prie šių klasių bendrosios mokyklinės tematikos, buvo nelengvi.
      O dabar pagalvokite patys – kažkas atlieka testą su visa komanda. Atsako labai gerai, atlikimo laikas irgi labai geras, na, ir galbūt patenka tas vienas dalyvis į finalą. O jame dalyvauja dar 9 dalyviai, klausimai finale sudėtingi, tačiau greta jokių pagalbininkų nėra, interneto irgi nėra, viskas iš savo galvos – ir tokiam nepasiruošusiam arba su kitų pagalba į finalą patekusiam dalyviui gali būti labai gėda. Bet čia jo atsakomybės reikalas.

  3. Pamiršote, kad ir šeštos klasės dalyvavo. Klausimai su šių klasių mokykline tematika nėra susiję.
    Naudotis internetu ir įvairia literatūra buvo galima, nes pristatant šį konkursą organizatoriai iš JAV ambasados tai akcentavo.

Rašyti komentarą