Išleistas II-asis pratybų sąsiuvinis GAUBLYS. Visuomeninė geografija

Gaublys_VisuomenineLeidykla DIDAKTA jau išleido ir pradėjo platinti geografijos pratybų 11–12 klasei GAUBLYS. „Visuomeninė geografija” II dalį. Taip pat jau išleista ir metodinė medžiaga Mokytojams. Mokiniams skirtomis pratybomis bus prekiaujama daugelyje Lietuvos knygynų.

GAUBLYS. Geografijos pratybų sąsiuvinis 11-12 klasei
„Visuomeninė geografija” II dalis

Rytas Šalna, Mantas Šiumeta, Robertas Šalna

Antrojoje vadovėlį papildančioje mokymo priemonėje pateikiamos bioprodukcinio ūkio, energetikos ir gamtos išteklių, pramonės ir globalizacijos skyrių užduotys. Dauguma jų siejasi su įvairių gebėjimų ugdymu: kartoschemų sudarymu, rašytinių šaltinių nagrinėjimu, darbu su karikatūromis, statistika, įvairių tipų diagramomis. Sąsiuvinyje nemažai užduočių, kurioms atlikti būtina naudotis internetu. Nemažai užduočių, skirtų aktualiems Lietuvos ūkio klausimams. Daug užduočių provokuoja išsakyti savo nuomonę, ją pagrįsti, taip ugdomos įvairios mokinių kompetencijos.

Užduotys, mokytojo pasirinkimu, tinkamos taikyti pamokose dėstant medžiagą, ją apibendrinant, dirbant savarankiškai mokykloje ar namuose. Nemažai užduočių tinkamos dirbti poromis arba grupėse.

Pratybų sąsiuvinis ne tik padės nuosekliai ir kryptingai prisiminti ir įtvirtinti svarbiausią mokomąją medžiagą, gebėjimus, bet ir sėkmingai ruoštis geografijos valstybiniam brandos egzaminui.
Mokytojams, kurie nori sutaupyti, rekomenduojama pirkti šiuos leidinius tiesiai iš leidyklos.

Kategoriškai draudžiama kopijuoti pratybų sąsiuvinius, nes tai prieštarauja pagarbiam požiūriui į kuriančius žmones bei žemina mokytojo vardą.

Leidyklos informacija

Gaublys_Visuomenine_II_CO Gaublys_Visuomenine_II_CO_ATS
Share This Post

Rašyti komentarą