Atnaujinta interneto svetainės www.manogaublys.lt informacija

pazintinis zemelapis3Informuojame, kad, kaip ir kiekvienais metais, atnaujinta ir papildyta informacija geografijos mokytojų asociacijos išlaikomoje ir administruojamoje interneto svetainėje manogaublys.lt. Jau septyneri metai, kai veikia ši, antrinė ir daugiau mokiniams skirta interneto svetainė.

1. Testų modulyje įkeltos 2012 m. valstybinio geografijos egzamino bei 2013 m. pavyzdinio valstybinio geografijos egzamino testo užduotys. Įkėlimo vieta:  Testai / 2010-2012 m. geo egzaminų testai.

Testai2

.

2. Įkeltas 2013 m. rajonų / miestų geografijos olimpiados testas. Įkėlimo vieta: Konkursai / Rajonų miestų olimpiada 2013. Konkursų Daugelis turbūt atkreipė dėmesį, kad konkursų skiltyje kai kuriuose testuose yra dingusios iliustracijos. Tai jau prieš kurį laiką atsitiko dėl mėginimo įsilaužti į svetainę talpinančius serverius. Artimiausiu metu iliustracijos bus grąžintos.

olimpiada2

.

3. Atnaujinti Europos valstybių statistiniai duomenys: gyv. skaičius, gyv. tankumas, urbanizacijos lygis, vidutinė gyvenimo trukmė, šalių BVP. Įkelti naujausi duomenys: daugiausia 2012 m. Įkėlimo vieta: Europos geografija / Pažintinis Europos žemėlapis.

pazintinis zemelapis4

.

Neabejojame, kad pastebėjote, jog šioje rubrikoje jau kuris laikas, paspaudus žymeklį virš norimos Europos valstybės, iškyla nemažai naudingos statistikos informacijos bei tam tikrai valstybei būdingos nuotraukos, kurias galima parsisiųsti visu dydžiu. Atkreipiame dėmesį, kad Europos šalių statistikos duomenys atnaujinami kasmet ir yra patikimesni nei lietuviškoje wikipedijoje.

pazintinis zemelapis2.

pazintinis zemelapis3

.

Siūlome nepamiršti raginti mokinius naudotis manogaublys.lt tinklalapio teikiama informacija bei užduotimis, kurios naudingos ne vien mokinio geografinei savišvietai, ruošimuisi konkursams ir olimpiadoms, bet ir rengiant įvairius projektinius darbus, pranešimus. Svetainę stengiamasi nuolat prižiūrėti ir atnaujinti.

Artimiausiu metu manogaublys.lt svetainėje bus patalpinti konkurso 6–8 klasėms „Mano gaublys” 2012 ir 2013 metų užduotys. Apie tai informuosime papildomai.

Turite minčių, idėjų – teikite siūlymų.

www.manogaublys.lt administratoriai

Share This Post
3 komentarai
  1. Vis dar nėra nuotraukų daugumoje konkursinių testų, o kai kuriuose nuotraukos ne tos, o iš kitų olimpiadinių testų.

    • Juk buvo parašyta, kad artimiausiu metu viskas bus padaryta, tai ne valandos ar dienos darbas. Mūsų tikslas atkreipti Jūsų dėmesį, kad vyksta darbai, kad daromi atnaujinimai.

  2. Tokių svetainių kūrimas, mokslui labai naudinga.

Rašyti komentarą