Ne tik gėrimų automatai: žvilgsnis į pasaulį

13Net tik mums įprasti gėrimai. Auksas, kiaušiniai, sliekai, skėčiai, krabai, vaistai ir net narkotinės medžiagos – visa tai siūlo pirkti greitai ir vietoje šiuolaikiniai automatai. Žmonių išmonei ribų nėra.

12


Argentinos autmatas „Regbir” skirtas tiems, kurie vienodai mėgsta ir regbį, ir alų: stiprus smūgis pečiu, labai stiprus, – ir skardinė jūsų rankose.

13

Jeigu tarp skrydžių daugiau kaip dvi valandos, na, žymiai patogiau ir maloniau šį laiką praleisti „Miegamosiose dėžėse”. Viduje šios medinės dėžės, kurią galima pamatyti Maskvos Šeremetjevo oro uoste – ir lova, ir stalelis kompiuteriui, o durys atsidaro, žinoma, kad kreditine kortele.

14

Kinų automatai Nankino mieste parduoda gyvus krabus. Kaina svyruoja priklausomai nuo krabo dydžio. Gurmanams siūlomas ir specialus actas. Gamintojai garantuoja, kad iš automato iškris gyvas krabas, priešingu atveju, jie pasiruošę negyvėlį pakeisti trim gyvais krabais.

15

Kartais, stovint prie vitrinos parduotuvėje ir šaudant akimis po lentynas, sunku apsispręsti, kurį vis dėlto gėrimą pirkti. Japonų automatas tai padarys už jus: jis skanuoja pirkėjo akis, nustato jo lytį ir amžių, ir kiekvienam rekomenduoja tinkamą gėrimą.


16

Visą naktį šokti klube aukštakulniais sugeba ne kiekviena mergina. Kalifornijoje tai daugiau nėra problema: prie įėjimų į naktinius klubus pastatyti automatai, parduodantys baleto puantus, kitaip sakant, batelius, kurie neleis pavargti merginų kojoms. Svarbiausia, kad iki ryto liktų reikiamo dydžio.

17

Nuo 2010 metų Sankt Peterburge vos už 100 litų galima nusipirkti skėtį. Taip orai niekada jūsų neužklups nepasiruošusių.

18

Ispanų automatas, parduodantis limonadą, ne itin panašus į gėrimų automatą, tačiau kaina už gėrimus jame priklauso tuo pačiu nuo oro temperatūros: kuo karščiau gatvėse, tuo limonadas brangesnis. Juk kai labai karšta ir norisi gerti, tikrai galime plačiau praverti piniginę troškuliui numalšinti.

Не только батончики и газировка

Norint greitai susituokti, nebūtina vykti į Las Vegasą. Galima pasinaudoti Jungtinėje Karalystėje veikiančiais automatais „Auto vedybos”. Viso labo už 1 dolerį jis jaunuosius aprūpina žiedais, santuokos liudijimu ir suorganizuoja vedybos ceremoniją.

Не только батончики и газировка

Kiaušinių pardavimo automatą mieste kasdien pripildo greta esančių kaimų ūkininkai. Rinkinukas iš 10-12 kiaušinių kainuoja maždaug 300 jenų (3 doleriai).

Не только батончики и газировка

Nesėkminga diena? Sudaužykite kelias lėkštes automate, tikrai palengvės. Du eurai ir į grindis krinta lėkštė, trys – iš porcelianinės statulėlės liko tik šukės. Dizaineriai iš Šveicarijos ir Danijos įsitikinę, kad toks automatas padės žmonės kovoti su stresu.


Не только батончики и газировка

Įvairaus dydžio švirkštai po du eurus kiekvienas ir grotelės nuo įsilaužimo – taip Sidnyje (Sidnėjuje) kovojama su AIDS. Na, o automatai narkomanams veikia ir visoje Europoje.

Не только батончики и газировка

Vokiečių gamybos automatas „Gold to go” („auksas į kelionę”) iš tikrųjų parduoda aukso luitus ir auksines monetas. Tokie automatai įrengti kai kuriuose didžiuosiuose Europos šalių prekybos centruose, taip pat Artimuosiuose Rytuose.


Не только батончики и газировка

Šis primityvokai atrodantis automatas pastatytas prie bažnyčios sienos Insbruke, Austrijoje. Žvakė jame kainuoja vieną eurą.

Не только батончики и газировка

Jei skubiai išsiruošiama į žvejybą, o sliekų nėra, padės automatas „live beat”. Kiekviename baltame stiklainėlyje – 12 sliekų, besirausiančių žemėje. Tokie automatai veikia JAV, Japonijoje, Karaliaučiaus krašte Rusijoje.

Не только батончики и газировка

Sunku patikėti, bet šiame nedideliame automate penkių žvaigždučių viešbutyje Majamyje galima patalpinti automobilį. Ir iš tikrųjų jame galima nusipirkti „bentlį”, antrankius iš gryno aukso ir 60 kitų prabangos prekių. Na, o kainų amplitudė svyruoja nuo 10 iki 1,2 milijono dolerių.

Не только батончики и газировка

„Ką galėtumėte padaryti dėl krekerių” – skamba šūkis australų kompanijoje „fantastic delites”, kuriai priklauso šis krekerių automatas. Pasirodo, kad ganėtinai daug: pavyzdžiui, paspausti mygtuką kelis tūkstančius kartų, sušokti pergalės šokį ir netgi viešai pasimelsti. Jei automatui patiks vaidyba – krekeriai jūsų.



Paruošė Rytas Šalna
Share This Post

Rašyti komentarą