Puiki knyga geografams – „Šuarų žemė“

Cover_Suaru_zemeKelionių žurnalistės Kristinos Stalnionytės knyga „Šuarų žemė“ – smagi istorija apie lietuvės, ekvadoriečio ir šuarų genties indėno Ju kelionę po Amazoniją. Peru ir Ekvadoro pasienyje gyvena šuarai – karingiausia Pietų Amerikos čiabuvių gentis.

Į jos teritoriją patekusi trijulė patiria spalvingų nuotykių, sutinka keistuolių, šamanų, žvejų ir medžiotojų, susipažįsta su šuarų buitimi, mitologija, susiduria su pasaką primenančia šuarų filosofija. Knyga atskleidžia šiandieninę Amazonijos genčių gyvenimo realybę, paliesdama ir problemas – miškų niokojimą, priešiškumą naftos ir kalnakasybos kompanijoms, laisvės troškimą, klasių skirtumus. Praleidę dvi savaites Šuarų žemėje, keliautojai ją pamilsta visam gyvenimui.

Visus geografijos mokytojus, dalyvausiančius balandžio 5 d. Č.Kudabos konkurse, kviečiame į šios iš tiesų puikios knygos pristatymą.

Pristatymo tema: „Amazonijos čiabuviai: tarp praeities ir dabarties”.

Diskusijos vedėjai ir lektoriai: keliautoja ir žurnalistė Kristina Stalnionytė, geografas ir keliautojas Rytas Šalna.

Anotacija: Ekvadoro ir Peru Amazonijos regionų pavyzdžiais pristatoma gamtinė aplinka, kultūriniai, socialiniai ir ekonominiai pokyčiai, žvelgiant iš čiabuvių indėnų perspektyvos.

Konkurso metu bus galimybė palankiausiomis kainomis įsigyti šią knygą.

Leidyklos informacija

Share This Post

Rašyti komentarą