Gimnazistai Jonavoje paminėjo Lietuvos įstojimo į Europos Sąjungą dešimtmetį

DSC_0358Prieš dešimt metų Lietuva įstojo į Europos Sąjungos bendriją, kurios ištakos siekia XX amžiaus vidurį. Šia proga Jonavos Jeronimo Ralio gimnazijoje vyko „Europos savaitė 2014“.  Renginio sėkmę ir kokybę padėjo kurti gimnazijos mokinių prezidentas Žilvinas Galimovas ir Jaunimo Europos komandos atstovė Jonavos rajono savivaldybėje Karolina Sragauskaitė. Kiekvieną savaitės dieną gimnazijoje vyko tam tikros veiklos, viešėjo garbūs svečiai.

Pirmadienį gimnazijoje svečiavosi Lietuvos Aukščiausiosios Tarybos pirmininkas, Europos Parlamento narys, profesorius Vytautas Landsbergis. Profesorius susitiko su gimnazistais ir bendravo įvairiomis temomis, tačiau mūsų gimnazijai, ko gero, svarbiausi ir įdomiausi buvo Lietuvos politinio veikėjo giminystės ryšiai su Jeronimu Raliu. Žinoma, pagrindinė susitikimo pokalbio tema buvo apie Europos Sąjungą, darbą Europos Parlamente bei kitus svarbius reikalus mums kaip europiečiams.

Antradienį atvyko viešnia iš Vilniaus – Aušrinė Armonaitė, kandidatė į Europos Parlamentą, įvairių nevyriausybinių organizacijų narė bei buvusi jų vadovė. Čia Aušrinė praleido kone pusė dienos, o po visų susitikimų, kuriuose vyko labai aršios bei įdomios diskusijos, savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje parašė, jog mokiniai turi aiškią savo nuomonę, tačiau tereikia jos paklausti, o mintį baigė žodžiais: „Dėl Lietuvos ateities esu beveik rami“.

Trečiadienio rytas prasidėjo nuo klasės valandėlių apie Europos Sąjungą, o vakare į aktų salę susirinko gimnazistai, dalyvavę „Protų mūšyje“ ir pasitikrinę žinias apie Europą.

Ketvirtadienį ir vėl buvo patikrintos gimnazistų žinios apie Europą, tačiau šįsyk prie stalo žaidimo „EurOpa“.

Penktadienis prasidėjo nuo Europos egzamino – II-IV klasių gimnazistai pasitikrino savo žinias apie Europos Sąjungą. Vėliau vyko labai įdomus ir mokinius sužavėjęs susitikimas su Lietuvos Respublikos Užsienio reikalų ministru Linu Linkevičiumi, kurio pasakojimai buvo ne tik aktualūs, bet ir gyvi, jautėsi, jog ministras yra laimingas dėl to, ką veikia, o taip užkrečia ir jaunuolius rinktis mėgstamą specialybę, kad ji būtų lyg laisvalaikio praleidimas, o ne darbas.

O popiet daugelis gimnazistų grįžo į aktų salę, kur įvyko trumpas koncertas – baigiamasis renginys, vainikuojantis visą savaitę. Renginyje svečiavosi Jonavos rajono savivaldybės mero pavaduotojas Remigijus Osauskas, kuris kartu su gimnazijos direktoriumi Arūnu Rimkumi pabrėžė Europos Sąjungos svarbą, reikšmę bei išreiškė savo džiugesį, jog moksleiviams ir jų mokytojams yra svarbi mūsų narystė Europos Sąjungoje. Renginio metu buvo apdovanojami visų konkursų dalyviai-nugalėtojai. Jiems buvo įteiktos profesoriaus V. Landsbergio ir Jaunimo Europos komandos įsteigtos dovanos ir diplomai su visų svečių ir organizatorių parašais. Organizatoriai dėkoja visiems, prisidėjusiems prie šios šventės, ir tikisi, kad „Europos savaitė“ taps tradicine savaite gimnazijoje.

Aušrinė Živaitienė

Jonavos Jeronimo Ralio gimnazijos

geografijos mokytoja ekspertė


Share This Post
1 komentaras
  1. Jo, Kėdainių rajone, už Keleriškių yra tokia pat bazė, už 15-20 min. kelio dviračiu nuo mano namų. Prieš 10 metų tai ten dar ir LAZ’ai stovėjo, ir tvroos spygliuotos buvo, ir pastatai, dažnai ten visokie bomžai gyveno.. O dabar beveik nieko nelikę, tik angarai, net betonkė ir ta baigia ištrupėti. Jei kas atvažiuotų ta vietą fotografuot, mielai galiu palydėti (rasit umbraeinsilva eta gmail), bet vienam ten važiuot tai pavojinga, nes rimtai ten ir narkomanų būna, ir šiaip visokie žulikai pagert važiuoja

Rašyti komentarą