Geografija kitaip: mokiniai-mokiniams “Naujoji Akmenė – mano miestas”|

SAM_08772014 m. gegužės 23 dieną Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijoje vyko geografijos-istorijos-dailės integruota pamoka, skirta Naujosios Akmenės 65-čiui. Pirmų, antrų gimnazijos klasių mokiniai, dar prieš savaitę, geografijos mokytojos paskatinti, piešė miesto jubiliejui skirtus sveikinimo atvirukus – lankstinukus.

Lankstinukuose mokiniai linkėjo miestui šviesios, prasmingos ateities o atvirukų 2f klasės atrankos komisijos nariai, kartu su geografijos mokytoja S.Makarčiuk, iš 120 atvirukų parodai atrinko 65 atvirukus –lankstinukus, kurie keliavo į gimnazijos biblioteką. Čia mokinių darbeliais galėjo pasidžiaugti visa gimnazijos bendruomenė.

Gegužės 23 dieną bibliotekoje į geografijos pamoką susirinko 1 gimnazijos  klasės mokiniai. Pamoka prasidėjo pamokos temos ir uždavinio   paskelbimu. Pirmoje pamokos dalyje mokiniai išklausė mokytojos pasisakymą ir trumpai atskiruose lapuose  pasižymėjo Naujosios Akmenės istorinius faktus bei įvykių datas . Po pranešimo  gimnazistams buvo pateikti klausimai į kuriuos jie atsakė žodžiu, apibendrinant mokytojos pranešimą.   Antroje pamokos dalyje pamoką vedė gimnazijos abiturientė Ingrida Mockutė. Ketvirtokė gimnazistams pristatė Naujosios Akmenės puošmenas. Pirmokai susipažino su miesto skulptūrų, paminklų autoriais, gatvių pavadinimais ir puošmenų atsiradimo mieste istorijomis. Po pranešimo vyko diskusija, kurios metu mokiniai ne tik atsakinėjo į abiturientės pateiktus klausimus bet ir turėjo klausimų į kuriuos Ingrida Mockutė noriai pateikė informaciją.   Pamokos pabaigoje kiekvienas mokinys ant atskiro lapo sugalvojo ir užrašė po  tris klausimus iš pamokos temos. Tuos klausimus pateikė  šalia sėdinčiam kaimynui. Kiekvienas gavęs klausimų lapą turėjo į juos atsakyti. Atsakę raštu  į klausimus,  lapus gražino ištikrinti klausimų sudarinėtojams. Tokiu būdu gimnazistai įsivertino savo ir įvertino savo draugo žinias ir gebėjimus  įgytus  per pamoką. Geografijos pamokoje dalyvavo bibliotekos vedėja, socialinė darbuotoja bei gimnazijos bibliotekoje praktiką atliekantis buvęs gimnazijos mokinys. Daug įdomių ir negirdėtų istorijų bei faktų  apie Naujosios Akmenės  miestą išgirdo ir sužinojo ne tik gimnazistai bet ir pamokoje dalyvavusieji svečiai.

Naujosios Akmenės

Ramučių gimnazijos

geografijos mokytoja Svetlana Makarčiuk


Share This Post

Rašyti komentarą