“Velnio ausis”: birželio 13 d. penktadienį prie Irkutsko rastas 6,66 kg sveriantis aukso grynuolis (Video)

Velnio ausisRusijoje, Irkutsko srityje, Bodaibinsko rajone, birželio 13-ąją (penktadienį, stojus pilnačiai) naujoje kalnakasybos pramonės objekto šachtoje kalnakasiai rado aukso grynuolį, kuris, kaip paaiškėjo, svėrė 6,66 kg. Rastasis grynuolis buvo labai neįprastos formos, ir dėl panašumo į nusmailėjusį klausos organą buvo pakrikštytas “Velnio ausimi”.

“Velnio ausis” 
©bodaybogold.ru
Kad tai – aukso grynuolis, bendrovės “Ugachan” šachtininkai iš pradžių nesuprato, mat rūdos sijojimo mašina šį luistą nusviedė įprastų akmenų krūvon. Tiesa, kažkuris darbininkas (vaizdo įraše minima, kad akmenį pastebėjo buldozerininkas) atkreipė dėmesį į neįprastą akmens formą. Apžiūrėjus iš arčiau, paaiškėjo, kad tai – didžiausias per pastaruosius 25 m. Irkutsko srityje rastas aukso grynuolis, sveriantis 6664 gramus.

Vis dėlto šiuo radiniu šachtininkai džiaugėsi mažiau, nei būtų galima tikėtis. Jiems šiurpą kelia ne tik grynuolio suradimo aplinkybės (akmuo rastas 13-ąją mėnesio dieną, penktadienį, stojus pilnačiai), bet ir ausį primenantį jo forma bei trys šešetukai masės skaitmeninėje išraiškoje.

Kalnakasiai tiki, kad aukso grynuoliai “po vieną nevaikšto”. “Jei yra vienas, jų turi būti ir daugiau, – įsitikinęs vienas iš šachtininkų. – Galbūt netrukus paaiškės, kad “Velnio Ausis” turi sesę ar brolį?? Dabar ieškosim kito – su trimis devyniukėmis.”

“Mums tai – maloni staigmena, – kalbėjo Bendrovės “Ugachan” direktorius Sergejus Kozlovas. – Grynuolis rastas naujoje šachtoje, kurioje, pirminiais duomenimis, aukso ne tiek jau ir daug. Dabar teks perkratyti atsijotas uolienas ir paieškoti, ar “išmanioji” technika į atliekų krūvas neišmetė daugiau grynuolių. Beje, birželio 14 d. mūsų įmonei sukanka 14 metų. Tad išvakarėse rastas grynuolis – puiki gimtadienio dovana.”

Šaltinis: technologijos
Share This Post

Rašyti komentarą