Atidarykite mokyklas vėliau, kad paaugliai galėtų ilgiau pagulėti

Amerikos_mokyklos_autobusasDaugiau jokio snūduriavimo. Amerikos Pediatrijos Akademija (APA) pakvietė visas Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) mokyklas rūpintis vaikais nuo 10 iki 18 metų ir pavėlinti atsidarymo laiką iki 8:30 ar vėliau. Šiuo metu 85 procentai mokyklų pamokas pradeda anksčiau.

Taip siekiama susidoroti su plačiai paplitusiu miego trūkumu ir padėti paaugliams suvaldyti lytinio brendimo nulemtą vidinio laikrodžio poslinkį. Jie tampa „naktinėmis pelėdomis“ ir eina miegoti bei keliasi 2 valandomis vėliau nei tada, kai buvo jaunesni.

Įvairūs tyrimai atskleidė vėlesnės mokslo pradžios naudą. Pavyzdžiui, trijų metų trukmės, 9000 mokinių iš 8 vidurinių mokyklų tyrimas, lyginęs ankstesnės ir vėlesnės mokslo pradžios rezultatus, nustatė, kad vėliau pradedant, pagerėjo pažymiai, ir 65 procentais sumažėjo paauglių sukeltų eismo įvykių..

Apie 1000 mokyklų JAV savarankiškai atliko šį pakeitimą. APA yra įtakingiausia organizacija, kviečianti masiškai pakeisti pradžios laiką visoje šalyje. Įrodyta, kad dėl to pagerėja paauglių sveikata ir nuotaika, sako Judith Owens, APA pranešimo autorė (Pediatrics, doi.org/vc2).

Šaltinis: technologijos

Share This Post

Rašyti komentarą