A.Lukašenkos spyris V.Putinui: Ką, Krymas Rusijos? Tada atiduodam Rusiją Kazachstanui

Rusija_UkrainaIlgą laiką Rusijos sąjungininku laikytas Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka dar kartą pasipiktino Kremliaus ekspansionistine politika. Komentuodamas Maskvos argumentus apie neva rusišką Krymą, A.Lukašenka pareiškė, kad vadovaujantis tokia logika Rusijos teritorija turi būti atiduota Kazachstanui ir Mongolijai – Aukso Ordos palikuonėms.

Aliaksandras Lukašenka 
©www.rferl.org

Interviu su vietos žurnalistu Baltarusijos vadovas pareiškė, kad Krymo okupacija ir Maskvos argumentai apie šio pusiasalio rusiškumą nėra priimtini šiuolaikiniame pasaulyje, kuris susitarė dėl sienų neliečiamumo principo.

„Mes nenorime Ukrainos valstybės griovimo. Daug kas šneka, kad Krymas kažkada neteisėtai atiteko Ukrainai, kad tai nuo amžių rusiška teritorija. Tai neteisingas požiūris. Tada gal grįžkime į chano Batyjaus (Aukso ordos įkūrėjas) laikus, mongolų totorių jungo laikus. Tuomet tektų Kazachstanui, Mongolijai ir dar kam nors atiduoti beveik visą Rusijos teritoriją“, – tikino A.Lukašenka ir priminė, kad Baltarusijos mongolų totorių Aukso orda nebuvo užkariavusi: „Jie iki mūsų atėjo, bet nelietė.“

„Sienų liesti negalima, priėmėme daug tarptautinių teisinių aktų, kurie įtvirtina sienų neliečiamumą“, – tikino Baltarusijos vadovas.

Šaltinis: 15 min.

Share This Post

Rašyti komentarą