Tarptautinė geografų konferencija Joniškyje

IMGP54712015 m. vasario mėn. Joniškio „Aušros“ gimnazijoje vyko tarptautinė dalykinė praktinė konferencija „Mano aplinka. Mano namai. Mano mokykla“. Geografijos mokytojai iš Latvijos Alūksnės, Akmenės, Kelmės ir Joniškio rajonų dalijosi gerąja patirtimi, kaip moko geografijos. Konferencijos tikslai – skatinti dalykinį geografijos mokytojų bendravimą ir bendradarbiavimą, dalintis gerąja mokymo patirtimi, tobulinti IT naudojimo ugdymo procese įgūdžius.

Viešnia iš Latvijos supažindino konferencijos dalyvius su mokyklinės geografijos situacija kaimyninėje šalyje. Latvijoje mokiniai geografijos mokosi nuo 7 klasės. Pamokų skaičius per savaitę – 2 pamokos, o dešimtoje klasėje mokymui (si) skiriamos 3 pamokos. Valstybinis geografijos egzaminas Latvijoje – pasirenkamasis.

Kelmės, Akmenės ir Joniškio rajono mokytojai savo pranešimuose akcentavo mokymo aplinkoje svarbą, siekiant perduoti geografijos žinias ir jas pritaikyti, dalijosi turimais įgūdžiais, tyrė triukšmo įtaką mokytojo ir mokinio darbui, dalijosi „Smart“ lentos privalumais ir trūkumais, jos naudojimo patirtimi.

Mes, joniškiečiai, svečius supažindinome su Joniškio rajono rekordais. Pasirodo, galima jų rasti. Ekskursijoje po Joniškį pasidžiaugėme turtinga miesto istorine praeitimi, lankėmės sinagogoje, apžiūrėjome tarpukario Lietuvos architektūrinę parodą, įvertinome vienintelį Europoje ir iš tiesų turtingą Krepšinio muziejų. Jo įkūrėjas Leonas Karaliūnas sužavėjo savo erudicija, ugningu temperamentu ir žiniomis apie Lietuvos antrąją religiją.

Tikiuosi, graži ir šilta mūsų draugystė tęsis. Suskaičiavome, kad su Akmenės rajono geografais per vienerius metus organizuoti net keturi solidūs dalykiniai profesiniai susitikimai. Kelmės rajono mokytojai žada naują susitikimą šiame rajone. Jau dabar jo laukiame.

Joniškio „Aušros“ gimnazija,

Giedrė Motiejuitė

Share This Post

Rašyti komentarą